İslam dünyasına yönelik tepki çeken karikatürleriyle bilinen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo saldırıya uğradı. Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıda en az 10 kişinin öldüğü belirtiliyor. Fransa’da yayın yapan haftalık karikatür dergisi Charlie Hepdo’nun merkezine silahlı saldırı gerçekleştirildi.

İlk bilgilere göre saat 13:00 (TSİ) sıralarında maskeli iki kişinin uzun namlulu silahlarla Charlie Hebdo dergisinin binasına girdiği ve ardından silah seslerinin duyulduğu öğrenildi. Olay sonrası Fransız polisi binanın bulunduğu bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Saldırganların olay sonrası kaçtığı bildirildi.

CHARLIE HEBDO DERGİSİ NEDİR?


Charlie Hebdo haftalık yayımlanan satirik bir mizah dergisidir. Dergide haberlere, karikatürlere, polemiklere yer verilmektedir. Din karşıtı ve sol görüşlü yapısıyla dikkat çeken Charlie Hebdo dergisinde Katolik Hristiyanlık, İslam, Musevilik, politika ve kültürle ilgili karikatürler ve yazılar bulunuyor. 1969'dan 1981'e kadar yayımlanan dergi 1992'de yayın hayatına tekrar başladı. Charlie Hebdo dergisi özellikle Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayımlasıyla büyük tartışmalara yol açmış, protesto gösterileri olmuştu.