Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü İlçesi Safranbolu'da her yıl çok sayıda kişinin ziyaret ettiği doğa harikası Tokatlı Kanyonu'na, yamaçtan kamyonlarla inşaat hafriyatı dökülmesi tepki çekti.

Ayvalık atlı timlere emanet

Ayvalık atlı timlere emanet

9 kilometrelik yürüyüş parkurundan oluşan, sincap, at ve kaz gibi hayvanlara ev sahipliği yapan Tokatlı Kanyonu, hafriyat döküm alanı oldu. Kanyon üzerine yerden 80 metre yükseklikte 11 metre genişliğinde yapılan cam seyir terasına ücret ödeyerek çıkan ziyaretçiler, muhteşem kanyonu izlerken hafriyat boşaltan kamyonları görünce şaşkına döndü. Kanyonun 70 metre kadar üst noktasındaki yamaçtan aşağıya kanyona doğru kamyonlardan boşaltılan hafriyat tepki çekti.

'O masanın maliyeti 87 bin 653 kişinin fitresi'

'O masanın maliyeti 87 bin 653 kişinin fitresi'

Tokatlı Mahallesi'nde yapımına başlanan apartmanın temel kazısından çıkan hafriyatın kamyonlara yüklenip yaklaşık 500 metre uzaklıktaki kanyon alanına dökülmesine tepki gösterenlerden Kamil Eserler, araçları görünce gözlerine inanamadığını söyledi. Dünyanın her yerinden kanyonu görmek için gelenler olduğunu belirten Eserler, şöyle dedi:

"Turistler bu durumdan oldukça rahatsız. Bunu bize söylüyorlar. Ben de yetkilileri aradım ama ilgi göremedim. Bu katliama yürek dayanmıyor. Günde 50-60 kamyon hafriyat kanyona boşaltılıyor. Maloz, çöp hepsini döküyorlar. Gerçekten yazık. İnşallah yetkililer bu işe bir an önce el atarak bu katliama dur der."

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, kanyona hafriyat döküldüğünden haberlerinin olmadığını söyledi. Hafriyat döküm alanlarının dışındaki yerlere hafriyat dökenlerle ilgili tutanak tutup gereğinin yapılması için ilgili kurumlara gönderdiklerini belirten Uzun, "Bu tür şeylerde tek ceza kesebilecek kurum Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'dür" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç da konuyla ilgili inceleme yapacaklarını söyledi.
Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)