Aydın’da görev yapan Dr. Bilgin Çiftçi, sosyal medyada paylaştığı "Gollum ve Erdoğan" fotoğrafıyla ilgili soruşturmada sonucunda memuriyetten men edildi. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı’nca, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesi E ve B bentlerinde göre alınan kararın, henüz Çiftçi'ye tebliğ edilmediği öğrenildi.

ERDOĞAN'A HAKARET SUÇUNDAN

Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda savunması alınan Dr. Çiftçi, devlet büyüklerine hakaret suçundan memuriyetten men edildi. Çiftçi'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek ve Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinin E bendinde yer alan, “Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek." suçlaması yöneltildi. "Yüzüklerin Efendisi" filminin karakterlerinden "Gollum" ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Yeme, şaşma ve hayret” hallerinin yan yana koyulduğu fotoğrafı sosyal medya hesabında yayımladığı için Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla memuriyetten men cezası verildi.

[caption id="attachment_960743" align="alignnone" width="499"] Foto: Cihan[/caption]

Bilgin Çiftçi’ye verilen bu cezayı, Sevgi Yolu’nda düzenlediği basın açıklamasıyla kınayan Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, aile hekimlerine karşı hukuksuz ve haksız linç kampanyaları yapıldığını savundu. Kararın kabul edilemeyeceğini söyleyen Aydın, “Bu yapılan kamu görevlisine hakaret değil, görevini hatırlatmaktır. İcraatlarını mizahi bir uslupla eleştirmektir. Devletin tepesinde bulunanlar, vatandaşlara göre daha ağır eleştirilere katlanmak zorundalar. Her eleştirinin hakaret addedilerek yargılamaya konu yapılması, toplumu ifade özgürlüğü ve demokratik tepkisinden alıkoymaktır. Bizler bu hukuksuzluğu kabul etmiyor, bu kararı verenleri kınıyoruz.” dedi.

[caption id="attachment_960746" align="alignnone" width="499"] Foto: Cihan[/caption]

CEZAYA İTİRAZ EDİLECEK

Cezanın iptali için idare mahkemesine başvuracaklarını söyleyen Çiftçi’nin avukatı Hicran Danışman ise söz konusu fotoğrafın hakaret kastı taşımadığını, tamamen mizahi, hiciv niteliğinde olduğunu savundu. Av. Danışman, kararın siyasi olduğunu ve hukuken böyle bir kararın alınamayacağını iddia etti.

Eleştirileri içlerine sindiremedikleri için bunu yaptıklarını belirten CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar da kararı kınadığını söyledi.