ANKARA-SÖZCÜ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, tartışma konusu olan ve ‘’İbret-i alem için iade edeceğim’’ diyerek geri verdiği 1 milyon liralık Mercedes sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tahsis ettiği zırhlı Mercedes’i kullanmaya başladı. Görmez’e 06 LPS 90 plakalı Mercedes oto da koruma olarak eşlik etti. Başkan artık çifte Mercedes ile geziyor.

Erdoğan’ın ‘’Hediye ettiği’’ ve bir süredir Diyanet'in garajında bekleyen yeni makam aracını çıkaran Mehmet Görmez, önceki gece Kaçaksaray’da verilen iftara katıldı. Cumhurbaşkanı'nın tahsis ettiği zırhlı Mercedes S- 600’e, ‘’Diyanet Başkanı’’ kelimelerinin baş harfleri olan, 06 DB 3487 plaka takıldı.

ÇAKAR LAMBA TAKTI

Bir milyon liralık Mercedes'in polemik konusu olması sonrası bu aracı iade eden Görmez'in tavrından rahatsız olan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Haberim olsa Diyanet İşleri Başkanımıza iade etme derdim’’ demiş ve Cumhurbaşkanlığı envanterinden zırhlı bir Mercedes araç göndermişti.

Görmez dün ilk kez 2010 model zırhlı Mercedes S600 model araca kullanmaya başladı ve Saray'daki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftarına bu araçla katıldı. Görmez’in aracını, Mercedes marka bir koruma aracı da takip etti. Araçlara ‘’Çakar lamba’’ takıldığı da görüldü.

Ak Saray'da 6.5 milyonluk masa!

Ak Saray'da 6.5 milyonluk masa!