YEDİNCİ OĞUL
Seventh Son

ABD, İngiltere, Çin ve Kanada ortak yapımı olan fantastik film 30 Ocak'ta vizyonda olacak.

Başrollerini; Julianne Moore, Jeff Bridges, Ben Barnes, Kit Harington ve Djimon Hounsou'nun paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise; Sergey Badrov yer alıyor.



IMDB Puanı: 5.9

Film Özeti

18. yüzyılda geçen hikayede, genç Thomas yerel halkın içerisinde olan Spook isimli öğretmeninden eğitim alarak, kötü ruhlara karşı savaşmayı öğrenmesi gerekmektedir. İlk büyük sınavını ise Spook kasabadan uzaktayken güçlü Anne Malki’nin hapsolduğu yerden kaçmasıyla verir.

ÜÇ KAĞITÇI MORTDECAI
Mortdecai

ABD yapımı aksiyon, komedi dalındaki film 30 Ocak'ta vizyonda olacak.

Başrollerini; Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettany ve Jeff Goldblum'ın paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise; David Koepp yer alıyor.



IMDB Puanı: 5.4

Film Özeti

Bir müzayedeci olan Charles Mortdecai, çalınmış bir tablonun peşine düşer. Söylentilere göre bu tablo, Nazi altınlarıyla dolu kayıp bir banka hesabıyla bağlantılıdır.

FOXCATCHER TAKIMI
Foxcatcher

ABD yappımı dram filmi 30 Ocak'ta sinemalarda!

Başrollerini; Channing Tatum, Mark Ruffalo, Steve Carell, Sienna Miller ve Vanessa Redgrave'in paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise; Bennett Miller yer alıyor.



IMDB Puanı: 7.3

Film Özeti

Mark Schultz ve kardeşi Dave Schultz dünya ve Olimpiyat şampiyonu ABD'li güreşçilerdir. Üstelik aynı Olimpiyat oyunlarında altın madalyayı beraber alan ilk kardeş çifttirler. Bir gün paranoyak şizofreni hastası olan John du Pont, Dave'i öldürür.

BAY TURNER
Mr. Turner

İngiltere yapımı biyografi filmi 30 Ocak'ta vizyonda!

Başrollerini; Timothy Spall, Richard Bremmer, Jamie Thomas King, Tom Wlaschiha ve Lesley Manville'in paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise; Mike Leigh yer alıyor.



IMDB Puanı: 7.1

Film Özeti

Biyografi türünde olan ve 4 dalda Oscar adayı film İngiliz resim sanatının büyük isimlerinden J. M. W. Turner'ın hayat hikayesini anlatıyor.

TIMBUKTU
Timbuktu

Fransa ve Moritanya ortak yapımı olan dram filmi 30 Ocak'ta sinemalarda.

Başrollerini; İbrahim Ahmed Aka Pino, Toulou Kiki, Abel Jafri, Hichem Yacoubi, Kettly Noël ve Fatoumata Diawara'nın paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise; Abderrahmane Sissako yer alıyor.



IMDB Puanı: 7.3

Film Özeti

Timbuktu, Mali’nin kuzeyinde şeriat yasalarının geçerliliği ilan edildikten sonra birçok ailenin yaşamının nasıl mahvolduğunu gözlemliyor. Filmin kahramanı, ailesiyle birlikte Timbuktu yakınlarında, çölde yaşayan Tuareg çoban Kidane. İneğini öldüren bir balıkçıyı kazara öldürünce Kidane, gülmeyi, sigara içmeyi, futbolu, hatta müziği bile yasaklayan, ölümcül kararlar veren mahkemeleriyle iktidara gelen aşırı dincilerin insafına kalıyor.

İÇİMDEKİ SES

Türkiye yapımı komedi filmi 30 Ocak'ta sinemalarda!

Başrollerini; Engin Günaydın, Leyla Lydia Tuğutlu, Füsun Demirel, Ersin Korkut ve Onur Buldu'nun paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise; Çağrı Bayrak yer alıyor.



Film Özeti

Annesiyle yaşayan ve kendi halinde bir yazar olan Selim (Engin Günaydın) bir türlü kabuğunu kıramamakta, insanlarla ve özellikle kadınlarla sağlıklı ve uzun süreli ilişkiler kuramamaktadır. Biraz sosyalleşebilmek adına kaydolduğu spor salonunda tesadüf eseri güzel Ayşıl (Leyla Tuğutlu) ile tanışır. Selim'den çok hoşlanan Ayşıl, onun hayatına girebilmenin yolunun annesi Mehpare (Füsun Demirel) ve onun tuhaf arkadaş çevresiyle iyi geçinebilmek olduğunu anlar ve hemen harekete geçer.

YAPIŞIK KARDEŞLER

Türkiye yapımı komedi filmi 30 Ocak'ta vizyonda!

Başrollerini; Müjdat Gezen, Halil Sezai Paracıkoğlu, Fırat Tanış, İlker Ayrık ve Erdal Tosun'un paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise; İlker Ayrık yer alıyor.



Film Özeti

Halim ile Selim komik iki kardeştir. Fakat sıradan kardeşlerden farkları, doğuştan yapışık ikizler olmaları bu yaşa kadar beraber yaşamış olmalarıdır. Küçük bir köyde sıradışı hayatlarına mutlu mesut devam ederler fakat yaşları gelmesine rağmen, kendilerine uygun 'hayırlı' bir kısmet bulamazlar. Hal böyle olunca da büyük şehrin, İstanbul'un yolunu tutarlar. Esas macera ise İstanbul'da başlar...

POLİS AKADEMİSİ: ALATURKA

Türkiye yapımı komedi filmi 30 Ağustos'ta vizyonda olacak.

Başrollerini; Mehmet Ali Erbil, Yolanthe Cabau, Peker Açıkalın, Sümer Tilmaç ve Elvin Levinler'in paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda ise; Ali Yorgancıoğlu yer alıyor.



Film Özeti

Polislik mesleğine uygun olmayan, deyim yerindeyse ipini koparan herkes polis akademisine alınmaya başlamıştır. Polis Akademisi'nin aşırı disiplin merakıyla tanınan Müdür Muavini Beton Haşmet'in bu dönemde başına bir dizi komik olay gelir ve bu duruma sinirlenir. Haşmet sertleştikçe kontrolu kaybeder, o kontrolu kaybettikçe Polis Okulu yeni öğrenciler için daha eğlenceli bir yer haline gelmeye, Haşmet'in hayatı ise ufak ufak bir kâbusa dönüşmeye başlar.

YEDİ CÜCELER
The 7th Dwarf

Almanya yapımı animasyon filmi 30 Ağustos'ta sinemalarda olacak.

Türkçe seslendirmelerini; Yekta Kopan, Ziya Kürküt, Erkan Taşdöğen, Dündar Müftüoğlu ve Nilgün Kasapbaşoğlu'nun yaptığı filmin yönetmen koltuğunda ise; Boris Aljinovic yer alıyor.



Film Özeti

Kötü kalpli cadı Dellamorta, Prenses Rose’u daha küçücük bir bebekken lanetlemiştir. 18. yaşına basmadan hemen önce, Rose’un parmağına keskin bir iğne batacak ve prenses ile beraber tüm şato halkı 100 yıllık bir uykuya dalacaktır; ta ki gerçek aşkı gelip prensesi öpene kadar. 18.yaşına basmadan önceki gece prenses, sevgilisi Jack’i saklanması için 7 dağların ardında yaşayan 7 Cüceler’in yanına gönderir. Fakat Jack yolda giderken kaybolur ve kötü cadı Dellamorta’nın ejderi Burner’a yakalanır. Cücelerin en genci olan Bobo, partide yanlışlıkla Rose’un parmağına iğne batırınca büyü gerçekleşir ve herkes derin uykuya dalar; sadece Yedi Cüceler dışında. Bobo ve diğer 6 cüce, Jack ile Rose’u kurtarabilmek için geleceğe yolculuk yapmak zorunda kalırlar. Bu eğlenceli ve macera dolu yolculukta, küçücük bir cücenin bile istediğinde devleşip kral olabileceğini öğreneceklerdir.