LİMONATA

Türkiye yapımı komedi-dram filmi 24 Nisan'da gösterime giriyor.

Ünlü oyuncu Ali Atay’ın kyönetmen koltuğuna geçtiği ilk filminin başrollerini Serkan Keskin ile Ertan Saban paylaşıyor.



Film Özeti

Makedonya'da yaşayan Suat eski bir tır şoförüdür ve ölümcül bir hastalık nedeniyle yatağa düşer. Oğlu Sakip'i yanına çağırır ve ölmeden önceki tek arzusunu açıklar. Suat seneler önce İstanbul'da imam nikahı kıyarak bir kadınla evlenmiştir ve bu evlilikten bir çocuğu olmuştur. Ancak Suat bebekken terk ettiği bu çocuğu hiç görememiştir. Ölmeden önce tek dileği Selim adındaki ikinci çocuğunu bulup ondan helallik istemektir. Buna göre oğlu Sakip'ten İstanbul'a gidip kardeşini bulmasını ister. Sakip babasının emektar arabasına atlayıp elinde yalnızca kardeşinin adı ve eski bir adresle İstanbul yollarına düşer.

ÖĞRENCİ İŞLERİ

Türkiye yapımı komedi filmi 24 Nisan'da izleyicisiyle buluşuyor.

Başrollerini; Murat Akkoyunlu, Fırat Tanış, Bora Akkaş'ın paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Talip Karamahmutoğlu oturuyor.



Film Özeti

Değerli bir arazi üzerinde bulunan, babadan kalma dersaneyi işleten Kısmet maddi anlamda zor günler yaşar. Binbir zorlukla işlettiği dersane üzerine müteahhit kardeşi İsmet ile sürekli restleşmektedirler. İsmet dersanenin arsasını satın almaya çalışmaktadır ancak Kısmet her şeye rağmen işini sürdürmeye kararlıdır. Kısmet tüm çabalarına rağmen iflasın eşiğine gelir ve İsmet ile iddiaya girmek zorunda kalır ve macera başlar.

İNTİKAM KAPANI

ABD yapımı aksiyon-gerilim filmi 24 Nisan'da vizyondaki yerini alıyor.

Başrollerini; Salma Hayek, Togo Igawa, Hiroyuki Watanabe'in paylaştığı filmin yönetmenliğini Joe Lynch yapıyor.



Film Özeti

Everly acımasız ve güçlü bir çete lideri olan Taiko tarafından yönetilen ağda çalışmaktadır. Ancak ikisi arasındaki ilişki, patronunun Everly'nin sadece çetenin çökertilmesi amacıyla polisle işbirliği yapan biri olduğunu keşfetmesiyle tehlikeli bir noktaya sürüklenir. Everly artık son derece güçlü ve acımasız biri olan eski patronu tarafından takip edilmektedir. Patronunun tek amacı ise intikamını almaktır.

MARİGOLD OTELİDNE HAYATIMIN TATİLİ 2

İngiltere-ABD ortak yapımı komedi-dram filmi 24 Nisan'da beyazperdede...

Başrollerini; Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy'nin üstlendiği filmin yönetmenliğini yapıyor.



Film Özeti

Sonny Kapoor, Marigold Oteli'nin ikincisini açabilmek için çalışırken, hayatında başka bir önemli değişim daha var. Sonny Marigold Oteli 2'nin planlarını gerçekleştirirken hayatının aşkı Sunaina ile evlilik planları da yapmaktadır. Otelde kalan tek boş odaya yerleşen Guy Chambers isimli yazar yazdığı roman için ilham ararken Sonny'nin annesi Bayan Kooper ile tanışır. Yaklaşan görkemli Hint düğünü nedeniyle heyecan ve stres dolu günler yaşanmaktayken otele atanan yenü müdür Muriel kimsenin tam olarak farkına varamadığı sırları ortaya çıkaracaktır.

GECE YARISI SOKAKTA TEK BAŞINA BİR KIZ

ABD yapımı korku-gerilim filmi 24 Nisan'da vizyondaki yerini alıyor.

Başrollerini; Sheila Vand, Arash Marandi, Mozhan Marnò'nun paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Ana Lily Amirpour oturuyor.



Film Özeti

İran'da bulunan Bad City kasabası dünyanın geri kalanından soyutlanmış, suçla örülü bir yerdir. Özellikle de gece çöktüğünde kasaba, fahişeler, uyuşturucu satıcıları ve kadın tüccarlarının olur. Ancak bu tekinsiz kasabanın sokaklarında geceleri yapayalnız gezinen bir başka figür daha vardır; bir kadın vampir, kasabayı tüm lanetlerinden arındırmak için suçluların peşine düşer.

KENDİNOL

Türkiye yapımı gerilim filmi 24 Nisan'da sinemalarada.

Başrollerini; İmer Özgün, Çağrı Şensoy, Olgu Baran Kubilay'ın paylaştığı filmin yönetmenliğini ise Serkan Özarslan yapıyor.



Film Özeti

Ünlü bir oyuncu olan Zeynep, kamp yapmak için özel bir araziye izinsiz girer ve tanımadığı iki adam tarafından yakalanır. Adamlar Zeynep'i bir depoya hapsettiklerinde ise Zeynep'in mücadelesi başlar. Film Zeynep'in kamp alanına gelme hikayesini ve sonrasında yaşayacaklarını ele alıyor.

CAKE

ABD yapımı dram filmi 24 Nisan haftasında vizyondaki yerini alıyor.

Başrollerini; Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Anna Kendrick'ın paylaştığı filmin yönetmenliğini yapan isim, Daniel Barnz.



Film Özeti

Claire toplumdan gitgide uzaklaşmış, evinde kendi kendine yaşayan bir kadındır. Dış dünyayla kalan yegane bağlantısı evde ona hem yoldaş olan hem de işleriyle ilgilenen Silvana'dır. Claire sıkıntılarından, kronik ağrılı hastaların oluşturduğu terapi grubuna giderek kısmen uzaklaşmaya çalışır. Hayata bağlılığını sorguladığı sırada, terapi grubundaki arkadaşı Nina'nın ani intiharı Claire'in de yaşamını ve dengesini alt üst eder. Birbirlerini çok tanımıyor olmalarına rağmen Nina, Claire'ın rüyalarına girer.

ANNİE

ABD yapımı müzikal temalı film 24 Nisan'da bekleynleriyle buluşacak...

Başrollerini; Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne'ın üstlendiği filmin yönetmenliğini Will Gluck yapıyor.



Film Özeti

Annie, kendisine derin bir nefret besleyen zalim üvey annesi Bayan Hannigan'ın gazabı altında yaşayan yetim bir çocuktur. Yaşının ötesinde bir dayanıklılıkla ve iyimser doğası gereği yetim olmanın getirdiği tüm zorluklara karşı savaşan Annie'nin talihi Benjamin Stacks adlı genç bir politikacıyla tanıştıktan sonra dönmeye başlar.

CİTİZENFOUR

ABD-Almanya ortak yapımı olan belgesel temalı film 24 Nisan'da beyazperdede olacak...

Filmin yönetmenliğini yapan Laura Poitras, başrolleri; Edward Snowden, Glenn Greenwald ile paylaşıyor.



Film Özeti

Tarihin en ses getiren olaylarından birinin kahramanı olan üst düzey CIA analisti Edward Snowden'ın hikayesi, senenin en iddialı yapımlarından biri olan Citizenfour belgeselinde izleyiciyle buluşuyor. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın, vatandaşların özel hayatlarının gizliliğini yasal olmayan yollarla, gizlice ihlal ettiğini açığa çıkaran Snowden, belgeselci gazeteci Laura Poitras ve gazeteci Glenn Greenwald ile "Citizenfour" takma adını kullanarak iletişime geçer...

KARA DENİZ

İngiltere yapımı gerilim-macera filmi 24 Nisan'da vizyonda!

Başrollerini; Jude Law, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn!un paylaştığı filmin yönetmenliğini Kevin Macdonald üstleniyor.



Film Özeti

Film, suların altında yolculuk etmekte olan bir denizaltıda geçiyor ve bu birimde çalışmakta olan insanların birbirlerinin kusurlarını kabul ederek yaşamayı öğrenmesine odaklanıyor. Buradaki zorlu yaşam koşullarında hayatta kalmaya çalışan insanlar, korku ve insanoğlunun karanlık karakteristikleriyle baş etmek zorundadır. Gittikçe gerginleşen atmosfer, ekip üyelerinin de vahşete doğru ilerlemesine neden olur. İnsanlıktan uzaklaştıkça, yaşadıkları bu macera içerisindeki tek düşmanlarının kendileri olduklarını fark eden birkaç görevli, hayatlarını kurtarmak için mücadele etmeye başlar.