'Paralel yapı' soruşturmasında tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen İstanbul Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, serbest bırakıldı.


Mahkeme tarafından sorgusu gece 03,00'a kadar süren  HamzaTosun, daha sonra serbest bırakıldı.   Hamza Tosun avukatı Osman Ertürk ile Çağlayan Adliyesi’nde basın mensuplarına açıklama yaptı.
Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun’nun Avukatı Osman Ertürk: “Bize sorula şey. Amerika’dan size telefon gelmiş. Günün 17 Aralığı saat 15. 30 -16. 00’sında bir telefon görüşmesi kimdir bu. İşte müvekkilimizin 25 yıllık dostu. Bir zamanlar beraber okuduğu sınıf arkadaşı kendisini aramış. Türkiye’de 17 Aralık’ta zaten olmuşsa bir şeyler müvekkilin dışında olan bir soruşturma neticesinde olmuş bitmiş. Saat 15. 30’da aranmış siz diyor Amerika’dan talimat alarak bu işi yaptınız diye buraya getirildik” dedi.


İstanbul Eski  Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun: “Sorulan bir sürü sorular var. Bu sorular içerisinde telefon görüşmeleri var içerik olarak. Akrabalarımla eşlerimle dostlarımla yaptığım görüşmeler şimdi suç olarak karşımıza geliyor” şeklinde konuştu.



"Paralel basını engelleyin"


HAMZA TOSUN'A 17 ARALIK'TA YAPTIĞI GÖRÜŞMELER SORULDU
Hamza Tosun'un avukatı Osman Ertürk, müvekkilinin Pazartesi günü savcı tarafından adliyeye çağrıldığını söyledi. Ancak müvekkili Tosun'un Ankara'da yaşadığını belirterek talimatla ifadesinin alınmasını talep ettiklerini belirten avukat Ertürk, talebin kabul edilmediğini ve müvekkili hakkında gözaltı kararı verildiğini dile getirdi.
Avukat Osman Ertürk, müvekkilinin 1 Eylül 2014'te yapılan operasyonda da gözaltına alınıp serbest bırakıldığını ifade ederek, yeni delil bulunduğu gerekçesiyle müvekkilinin tekrar gözaltına alındığını kaydetti.

Latif Erdoğan'dan Meral Akşener yanıtı

Latif Erdoğan'dan Meral Akşener yanıtı


Savcılık sorgusunda, müvekkiline, 17 Aralık 2013 tarihinde yaptığı telefon görüşmelerinin sorulduğunu anlatan avukat Ertürk, "Müvekkilim o tarihte iki görüşme yapmıştır. Biri müvekkilimin Amerika'da yaşayan ve ticaretle uğraşan 25 yıllık arkadaşıyla yaptığı görüşmedir. Diğer görüşme ise müvekkilimin Fransa'da yaşayan akrabalarıyla yaptığı görüşmedir. Bunları detaylarıyla anlattık" dedi.

Manisa'da cemaat derneklerine ikinci baskın!

Manisa'da cemaat derneklerine ikinci baskın!


1 EYLÜL'DE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI
Hamza Tosun, 1 Eylül 2014'te, 22 Temmuz Operasyonu'nun 3. dalgasında gözaltına alınmış, ifadesinin ardından mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.