Yönetmen Onur Ünlü’nün Kanal D’de yayınlanan dizisi Beş Kardeş’in önceki günkü bölümünde geçen “Allah bu hırsızların orucunu mu kabul edecek” ifadesi, kanalın internet sitesinde ‘sessize alınarak’ sansürlendi.

Beş erkek kardeşin hikayesinin anlatıldığı dizinin son bölümünde, cezaevine giren en küçük kardeş Aziz’i ziyaret eden ağabeylerden Turgut’un, “Oruç musun oğlum?” sorusuna Aziz, “Orucum abi, Allah kabul ederse, orucum” karşılığını veriyordu.

Bunun üzerine ağabeylerden Nazım ayağa kalkarak,“Eder kardeşim Allah kabul eder, eder kardeşim eder. Benim biricik kardeşim suçsuz yere hapishanelere girecek, orada yatacak ve oruç tutmaya çalışacak, Allah onun orucunu kabul etmeyecek de bu hırsızların orucunu mu kabul edecek” diye bağırıyordu.

SANSÜRLENDİ Mİ TEKNİK ARIZA MI?

Kapatılan yolsuzluk soruşturmalarına bir gönderme olarak düşünülen bu diyalog sosyal medyada oldukça ilgi çekmişti. dizinin son bölümü Kanal D’nin internet sitesine eklenirken ‘hırsız’ ifadesi ‘sessize alındı’. Bu diyalog kanalın sitesinde halen sansürlü olarak yayınlanıyor. Söz konusu sansürün "kasıtlı" mı yoksa teknik bir arızadan mı kaynaklandığı ise şimdilik bilinmiyor.



Reza Zarrab şahsen davet edilmiş!

Reza Zarrab şahsen davet edilmiş!