Habip ATAM/İSTANBUL

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, çeşitli ilçelerde hırsızlık yapan 2 ayrı şebekeye yönelik çalışma başlatıldı. Hırsızlık Büro Amirliği'nce 5 ay süren takipte şebekelerin ortak hareket ettiği belirlendi. Şebekelerin ele başlığını Doğan K. ve Mehmet K.'nın yaptığı anlaşıldı. Teknik ve fiziki takiplerde hırsızlık şebekesinin 42 üyesi de belirlendi. Girdikleri adreslere, kiralık otomobille giden, parmak izi bırakmamak için eldiven kullanan ve maske takan şebeke üyelerinin adresleri tek tek tespit edildi. Ara operasyonlarla 15 kişi gözaltına alındı.

ŞAFAK OPERASYONU YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği koordinesinde, şebekenin diğer üyelerini yakalamak için bu sabaha karşı 12 ilçedeki 44 adrese baskın düzenlendi. Çeşitli şubelerde görevli 57 polis ekibinin katıldığı çalışmada, aralarında şebeke elebaşı Mehmet K. ve Doğan K.'nin de bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerdeki aramalarda, 1 pompalı tüfek, çalıntı olduğu anlaşılan  45 kol saati ve 1 televizyon ele geçirildi.

Sağlık kontrolünün ardından Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin 43 ayrı hırsızlık yaptıkları öğrenildi.

Uyuşturucu kaçakçılarının sıradışı yöntemleri

Uyuşturucu kaçakçılarının sıradışı yöntemleri