Habip ATAM - İSTANBUL

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, motosikletle gittikleri işyerlerinden hırsızlık yapan bir şebekeyi belirledi. Soruşma başlatılan çetenin, özellikle, cep telefonu ve elektronik eşya çaldıkları tespit edildi. Hırsızlık Masasi dedektifleri, şüphelileri belirlemek için güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Ancak şebeke üyelerinin, yüzlerinin görünmesini engellemek için kasklarını çıkarmadıkları görüldü. Polisin, 4 aydır peşinden koştuğu çete üyelerinin son eylemleri, kimliklerini ele verdi.



Önceki hafta gerçekleşen olayda, yüklü miktarda cep telefonu çalan çete elemanları, yaptıkları vurgunu kutlamak için Ataşehir'deki bir pizzacıya gitti. Hırsızlık ihbarı üzerine, geçmişe yönelik MOBESE kayıtlarını inceleyen dedektifler, şebeke üyelerini, yemek yedikleri işyerine kadar takip etmeyi başardı. Pizzacının kamera kayıtları, çete üyelerinin kimliğini ortaya çıkardı.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin adreslerini de belirleyince, operasyon startı verildi. Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda, 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 220 bin lira değerinde çalıntı cep telefonu ele geçirildi. Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.