Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının tipi şeklinde TEM Otoyolu Mahmutbey-Hadımköy arasında şiddetli olarak devam ettiğini duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı tipi şeklinde TEM Otoyolu Mahmutbey-Hadımköy arasında şiddetli olarak devam ediyor. Rampalarda kalan üç TIR trafiğin durmasına neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karayolları'nın kontrolündeki bölgeye takviye ekipler sevk etti. Bölgede çok sayıda TIR'ın bulunmasından dolayı uzun araç kuyrukları oluştu. Yol Bakım Daire Başkanlığı 5 büyük vinç, 3 çekici, 4 kürüme aracı, İtfaiye de Hızır Güç kurtarma araçlarıyla bölgede çalışmaya başladı. Araçlar bariyerler kesilerek ters yönlerden TIR'ların kaldığı bölgeye yönlendirildi.

İstanbul'da dün gün boyu aralıklarla, yer yer yoğun olarak devam eden kar yağışı, gece saatlerine kadar etkisini sürdürecek. Şehrin sahil kesimlerinde 5-10 santimetre olan kar kalınlığı, birçok ilçede 10-25 santimetre arasında ölçüldü. Kar kalınlığı Çatalca'nın köyleri, Binkılıç ve Aydos'ta 40-60 santimetreye ulaştı. Meteoroloji, kar yağışının cuma gününden sonra İstanbul'u terk edeceğini açıkladı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının kent genelinde bugün öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Cuma günü iç kesimlerde karla karışık yağmur, yüksek bölgelerde ise hafif kar olarak görülecek yağış, akşam saatlerinden itibaren şehri terk edecek.

Dün en yüksek 1 derece olarak ölçülen sıcaklık, bugün en düşük eksi 2, en yüksek ise 3 derece olacak. Cuma günü en düşük 2, en yüksek 5 derece civarında seyretmesi beklenen sıcaklığın, hafta sonu itibarıyla 3-6 derece artarak mevsim normallerine çıkması bekleniyor.

Şehrin sahil kesimlerinde 5-10 santimetre olan kar kalınlığı, birçok ilçede 10-25 santimetre arasında ölçüldü. Kar kalınlığı Çatalca'nın köyleri, Binkılıç ve Aydos'ta 40-60 santimetreye ulaştı.

İlerleyen saatlerde kar kalınlığının daha da artması beklenirken, rüzgarla beraber zaman zaman tipi şeklinde seyreden kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi de 100 metrenin altına düşecek.

Bu arada yetkililer, vatandaşlar ve sürücüleri, don, buzlanma ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

MAHMUTBEY-HADIMKÖY ARASINDA ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, şehri etkisi altına alan kar yağışı tipi şeklinde TEM otoyolu Mahmutbey-Hadımköy arasında şiddetli devam ediyor.

Rampalarda kalan üç tır, trafiğin durmasına neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karayollarının kontrolündeki bölgeye takviye ekipler sevk etti. Bölgede çok sayıda tırın bulunması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Yol Bakım Daire Başkanlığı'nın 5 büyük vinç, 3 çekici, 4 kürüme aracı, itfaiyenin de 6x6x6 hızır güç kurtarma araçları bölgede çalışmaya başladı. Araçlar bariyerler kesilerek ters yönlerden tırların kaldığı bölgeye yönlendirildi.

Tipi nedeniyle kapanan yolda sürücüler ve vatandaşlara sıcak çorba, çay ve kumanya dağıtılıyor.

ÇATALCA'DA KAR KALINLIĞI 60 SANTİMİ BULDU

Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, dün saat 17.20 itibariyle kentteki kar kalınlıkları şöyle:

Çatalca'nın köyleri, Binkılıç, Aydos: 40- 60 cm

Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 35- 44 cm

Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 27-33 cm

Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 18-24 cm

Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar:15-22 cm

Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 8-12 cm

YOLA DEVAM EDEMEYEN TIR'LAR TEM'İN SOL ŞERİDİNE PARK ETTİ
TEM Otoyolu'ndaki kar, tipi ve buzlanma nedeniyle yola devam edemeyen çok sayıda TIR sürücüsü, Mahmutbey bölümünde kontağı kapatarak yolun sol şeridine park etti.

Otoyolun Mahmutbey-Başakşehir arasındaki kesiminde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım durma noktasına gelirken, 15 kilometrelik bölümde çok sayıda aracın beklediği belirtildi.

TEM'deki tıkanıklık nedeniyle, yola devam edemeyen TIR sürücülerinin, Mahmutbey Gişeleri'ni geçmeden, araçlarını otoyolun sol şeridine park ettikleri görüldü.