KAMİL ELİBOL/ANKARA

CHP Çankaya İlçe Başkanı olan Selçuk Dereli ile MHP Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı Ali Uluyol partilerinin başarısı için şimdi de alanlarda ter dökmeye başladı.

İKİ ESKİ DOST
MHP’li Ali Uluyol, 1996-2003 döneminde Süper Lig’de düdük çaldı. FİFA kokartlı hakem Selçuk Dereli ise 1998-2008 yıllarında Süper Lig’de maçları yönetti. Ankara bölgesi hakemi olan iki arkadaş yıllarca 19 Mayıs Stadındaki pistte yan yana koştu, seminer ve kamplara birlikte katıldı.

SİYASİ REKABET
Yıllarca yan yana antreman yapan iki eski futbol hakemi arasında bugünlerde tatlı bir rekabet yaşanıyor. Hakemliği bırakan Selçuk Dereli CHP’den, Ali Uluyol ise MHP’den siyaset yapmaya karar verdi.

ALANLARDA KARŞILAŞIYORLAR
Uluyol ile Dereli’nin yolları siyasette de kesişti. Her ikisi de Ankara 1. bölgede mücadele veriyor. Birbirlerine rakip olan iki eski hakem seçim kampanyalarında partileri için oy istiyorlar.

AKP’YE KIRMIZI KART
SÖZCÜ’ye konuşan MHP Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı Ali Uluyol, amaçlarının AKP’yi hükümetten indirmek olduğunu belirterek, “Selçuk’la ortak hedefimiz AKP iktidarını al aşağı etmek, onlara kırmızı kart göstererek sahadan atmak” dedi. 1. Bölgede AKP ve CHP’yi geçerek MHP’nin milletvekili sayısını 3’den 4’e çıkartmayı öngördüklerini kaydeden Uluyol şöyle konuştu:
“MHP olarak tek başımıza iktidarı hedefliyoruz. Selçuk Dereli ile rakibim ama çok iyi dostuz. Biz siyasetçiden ziyade iki eski hakemiz. 7 Haziran seçimlerinde 1. Bölgeden 97 bin oy aldık. Bu oranı yukarı çıkartacağız”

MHK’Yİ BİRLİKTE YÖNETELİM
MHP iktidarında Selçuk Dereli ile birlikte Merkez Hakem Kurulu’nda (MHK) yönetiminde görev alabileceklerini belirten Uluyol şöyle dedi:
“Selçuk’la birlikte genç hakemlerin önünü açmak, Türk futbolunun içinde bulunduğu sorunları çözmek için birlikte MHK yönetiminde görev yapabiliriz. AKP, kendisinden aday olan eski hakemleri MHK yönetimine getirdi ancak başarılı olamadı. MHK’da Selçuk’la kuracağımız koalisyon Türk futbolunun önünü açacaktır”

ZİYARET SİTEMİ
Ali Uluyol, Dereli’nin CHP’den Çankaya İlçe Başkanı olduktan sonra MHP yönetimi olarak kendisine “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, “Selçuk henüz bize iade-i ziyaret yapmadı” diyerek sitemde bulundu.