Sömestr tatili bitti ve bugün okullar 2014-2015 öğretim yılının ikinci yarısına başladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankaya İlkokulunda ikinci yarıyılın başlaması ve okul sütü dağıtımı için düzenlenen törende, yeni eğitim öğretim yılının ikinci yarısının hayırlı olması temennisinde bulundu. Bakan Avcı, bugün göreve başlayan 15 bin öğretmene de "eğitim camiasına hoşgeldiniz" diyerek, başarılar diledi.

Okul sütü programına ilişkin elinde ayrıntılı bilgiler bulunduğunu, ancak bunların ilgi çekeceğini düşünmediğini anlatan Avcı, "Aslında sizin ilginizi çekecek mesela bu balonları patlatmadan nasıl iğne batırılabiliriz onu biliyorum ama burada anlatmam. Bunu bazı öğretmenlerinize söyleyeceğim, onlar size anlatacaklar" diye espri yaptı. Okul sütü programına katkı sağlayan Bakanlıklara da teşekkür eden Avcı, bu yıl 6 milyon öğrencinin süt programından yararlanacağını, kuru üzümlerin dağıtımına ilişkin çalışmanın da sürdüğünü kaydetti..

Avcı, "Başbakan açıkladı, 'kuru üzümler nerede?' diye merak ediyorsunuzdur. Onunla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. İnşallah mart ayı sonu gibi o programı da yürürlüğe koyabileceğimizi ümit ediyoruz" diye konuştu.

"SÜT TÜKETİMİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"


Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir de süt tüketiminde Avrupa ortalamasının altında olunduğunu belirterek, bu tür okul sütü gibi uygulamalarla süt tüketimini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ise bu yıl 4'üncüsü uygulanan okul sütü programında, bu yıl 6 milyon 401 bin 116 öğrenciye 34 bin okulda 278 bin litre süt dağıtılacağını kaydetti. Arzu, süt tüketiminin son 10 yılda 12 litreden 24 litreye, üretiminin ise 10 yılda 8 milyon tondan 18 milyon tona çıktığını söyledi.

Okul sütünden 6 milyon öğrenci yararlanacak

Okullarda, 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından bugün eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başladı. Okulların açılmasıyla ilki 2011 yılında gerçekleştirilen Okul Sütü Programı Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa uygulanan Okul Sütü Programı da yeniden başladı. Okul Sütü Programında çocuklara, pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün süt dağıtılıyor.

Program, resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik uygulanıyor. Programdan, 5 milyon 848 bin 375’i veli izni olan, 552 bin 741’i veli izni olmayan öğrenci olmak üzere 6 milyon 401 bin 116 öğrencinin yararlanması hedefleniyor.

Programda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından öğrencilere içerisinde tişört, defter, boyama kitapları, ve tükenmez kalem, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ise  üzerinde Bakan Avcı’nın karikatürünün yer aldığı kursun kalemleri hediye etti.