30 yaşındaki Kılıç'ın ablası Nurhayat Şeremet otopsi raporunda "elleri bağlı" ibaresini okuyunca şikayet dilekçesi yazdı. Cezaevinde 'elleri bağlı' intihara cinayet soruşturması başlatıldı.

Toprakkale İlçesi 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tuvaletinde kendini asarak  intihar ettiği kayıtlara geçen Kılıç'ın ablasının kardeşinin öldürüldüğü yönündeki iddiaları üzerine cezaevi müdürü H.Ö. ile 9 infaz koruma memuru ve 22 mahkum hakkında cinayet soruşturması başlatıldı.

Mersin'de oturan hırsızlıktan hükümlü ruhsal sorunları bulunan Kurtuluş Kılıç, 16 Ocak'ta Toprakkale Cezaevi'nde iple kendisini tuvalet penceresinin asarak intihar etmişti.

"KOVUŞTURMAYA GEREK YOK"

Cumhuriyet Savcısı Engin Şimşek, olay yerinde inceleme yaptıktan sonra soruşturma başlattı ve soruşturma sonunda  olayın intihar olduğuna karar vererek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Savcı kararında, Kurtuluş Kılıç'ın psikolojik sorunları olduğu vurgulayarak bu yüzden intihar ettiğini, kamu adına takibi gerekecek herhangi bir suç veya suç unsuru bulunmadığını vurguladı.

KOVUŞTURMAYA GEREK YOK KARARINA İTİRAZ


Kılıç'ın cesedine yapılan otopsi raporunda ellerinin arkadan bağlı olduğunu okuyan Kılıç'ın ablası bu şekilde intihar etmenin mümkün olmayacağını düşünerek savcılığa dilekçeyle başvuru yaptı. Olay gününe ait cezaevinin güvenlik kamerası görüntülerini de alan Şeremet, olayın intihar değil, cinayet olduğunu iddia ederek 'kovuşturmaya yer olmadığı' yönündeki kararına itiraz edip cinayet şüphesiyle yeniden soruşturma yapılması için dilekçe yazdı. Savcılık da cezaevi müdürü H.Ö. ile 9 infaz koruma memuru ve 22 mahkum hakkında cinayet iddiasıyla soruşturma başlattı.

ELLERİ BAĞLI NASIL İNTİHAR ETTİ?

Abla Nurhayat Şeremet, kardeşinin bir cinayete kurban gittiğini söyleyerek, kamera görüntüllerinde kardeşinin sedye ile olay yerinden çıkarılırken görevlilerin tek sıra halinde dizilerek güvenlik kameresının açısını kapatmaya çalıştığını iddia etti.  Şeremet, alının ifadelerde de büyük çelişki olduğunu belirtti. (DHA)