IŞİD, Ürdünlü pilotu infaz etti. IŞİD, düşürülen uçağın Ürdünlü pilotunu, yakarak infaz etti. IŞİD elindeki Ürdünlü pilot 26 yaşındaki pilot Muaz Safi El-Kesasibe'yi yakarak öldürdüğünü gösteren bir video yayınladı. Videonun gerçekliği şu an için doğrulanamasa da sosyal medyada IŞİD'e yakın hesaplar pilotun öldürüldüğünü iddia ediyor.

IŞİD, Ürdün hükümetine Aralık ayından bu yana esirleri olan pilotun hayatına karşılık bir intihar bombacısını serbest bırakmasını talep etmişti. Ürdün hükümeti Kesasibe'yi kurtarmak için her şeyi yapacağını duyurmuş ve intihar bombacısını serbest bırakacağını duyurmuştu.

ÜRDÜN TAKASI KABUL ETMİŞTİ

Ürdün Medya ve İletişim Bakanı Muhammed Mumani daha önce, “IŞİD’in Sacide Rişavi’nin serbest bırakılması yönündeki talebini kabul ettiğimizi ve buna hazır olduğumuzu açıklamıştık ancak şu ana kadar pilot Muaz Kesasibe’nin hayatta olduğuna dair bir kanıt elimizde yok. Bununla ilgili garanti istiyoruz” dedi.

IŞİD, Ürdün'de hapiste tutulan Sacide Rişavi’nin Ürdünlü pilot Muaz Kesasibe karşılığında serbest bırakılması için verdiği süreyi akşam saatlerine kadar uzatmıştı.

KRAL ABDULLAH GERİ DÖNÜYOR

IŞİD'in Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh'i demir kafesin içinde diri diri yakarak öldürdüğünü gösteren videoyu yayınlamasının ardından, Ürdün Kralı Abdullah Amerika ziyaretini yarıda kesip ülkesine dönme kararı aldı. Ürdün Genel Kurmay Başkanı da pilotun ailesine çocuklarının IŞİD tarafından öldürüldüğünü haberini verdi. Devlet televizyonu ise pilotun öldüğünü doğrulayarak infazın bundan bir ay önce 3 Ocak'ta gerçekleştirildiğini iddia etti.

HALK İDAM İSTEDİ

Ürdünlü vatandaşlar bu gelişmeler üzerine Amman'da sokaklara döküldü ve Ürdün'ün elinde tuttuğu IŞİD üyelerinin idam edilmesi için gösteri düzenledi. IŞİD'in serbest bırakılmasını istediği IŞİD militanlarının idam edilmek üzere başka bir hapishaneye gönderildiği iddia ediliyor.

ÜRDÜN'DEN İDAM MİSİLLEMESİ

Ürdün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığı, IŞİD'in, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi öldürmesinin ardından, aralarında örgütün pilot karşılığında salıverilmesini istediği Sacide el-Rıvaşi ile "Ebu Huzeyfe" lakaplı Ziyad Kerbuli'nin de bulunduğu Ürdün hapishanelerindeki üst düzey IŞİD mensuplarının idam edileceğini açıkladı.