4 günlük Ramazan Bayramı'na iki gün kala İstanbul'da trafik yoğunluğu başladı. Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan İstanbul'u terk ediş furyası etkisini devam ettiriyor.


KARŞIYA GEÇİLEMEZ

İBB Trafik Radyo Yayın ve İdari Koordinatörü Murat Kazanasmaz attığı tweetle trafik kaosunu şöyle ifade etti : Anadolu yakasına nereden geçerim diye sorulmaz. Çünkü bu saatten sonra karşıya geçilmez.



18.40 itibari ile trafikteki son durum...

BAHÇEŞEHİR-FSM KÖPRÜSÜ 3 SAAT

İstanbul'da trafik yoğunluğu artmayı sürdürüyor. 33 kilometrelik Bahçeşehir-FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi geçiş süresi 3,5 saate çıktı.
Öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde yoğunlaşan bayram trafiği İstanbul'da yolları felç etti.

Sürücüler, 9 kilometrelik Tekstilkent-Hasdal arasını ise 81 dakikada kat ediyor.
Bayram tatili için yola çıkan İstanbullular dün akşamdan itibaren trafiği kilitledi. Yoğunluk bugün de devam etti. Saat 16.00'dan sonra TEM Otoyolu'nun Ankara yönünde trafik durma noktasına geldi. Sürücüler adım adım ilerleyebildi.

Trafik ölçüm istasyonlarından derlenen bilgiye göre, saat 18.00 itibariyle, sürücüler 33 kilometrelik Bahçeşehir-FSM Köprüsü arasındaki mesafeyi 3 saatte kat edebildi.
En yoğun bölge ise Tekstilkent-Hasdal arası oldu. Sürücüler 9 kilometrelik bu mesafeyi tam 81 dakikada alabildiler.

TEM'DE YOĞUNLUK BUNALTTI

Şehir dışına çıkacakların en çok tercih ettiği TEM Otoyolu'nda meydana gelen kazalar da trafik yoğunluğunun atmasına sebep olan unsurların başında geliyor. Mahmutbey-FSM arası yoğun trafik yaşanırken, ters istikamet de oldukça yoğun.



TEM'de otobüs faciası: 6 ölü

TEM'de otobüs faciası: 6 ölü


İBB'nin trafik yoğunluğunu gösteren uygulamasının yoğunluk nedeniyle çökmesi sonucu alternatif güzergâhlara ulaşamayan İstanbullular da yoğunluğu etkiledi.

1 KAZA, 1 TIR ARIZASI

TEM otoyolunda hem Edirne hem de Ankara istikametinde yaşanan yoğunluğun 2 nedeni vardı. Gaziosmanpaşa Metris mevkinde aynı istikamete seyreden iki otomobilin çarpışması nedeniyle meydana gelen yaralamalı trafik kazası Edirne istikametindeki trafiği kilitledi. Ankara istikametinde trafiği felç eden ise bir TIR'ın arızalanması oldu.



Bayram tatili için İstanbul'dan kaçış başladı

Bayram tatili için İstanbul'dan kaçış başladı


İBB UYGULAMASI ÇÖKTÜ

Her iki istikamete trafiğin durma noktasına geldiği dakikalarda çoğu bayram trafiğinden kaçmak için yola çıkan sürücüler İBB'nin trafik yoğunluğunu gösteren uygulamasına sarıldı. Ancak söz konusu uygulama trafik yoğunluğunu göstermeyince alternatif çıkışları da kullanamayan sürücüler yoğunluğun artmasına yol açtı.