Habip ATAM-İSTANBUL

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'a saldıran şüphelilerden ikisinin suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan 4 kişi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Kamera kayıtlarında CNN Türk’ten çıktığı andan itibaren Ahmet Hakan’ı takip ettikleri ortaya çıkan zanlılar, ilk ifadelerinde “Trafik nedeniyle tartıştık” yalanına sığındı. Kilometrelerce süren takibi 'tesadüf' olarak savunan saldırganların yalanı çabuk söndü. Görgü tanıkları, saldırıya katılan kişilerin pazartesi günü Ahmet Hakan’ın sık takıldığı kafeye gelerek keşif yaptıklarını söyledi.

CNNTürk'deki "Tarafsız Bölge" programının ardından, korumasıyla birlikte Nişantaşı'ndaki evine doğru yola çıkan Ahmet Hakan Coşkun, 4 kişinin saldırısına uğradı. İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti;

Saldırganlar önce Ahmet Hakan'ın içinde olduğu aracına çarptı. Şoförü, otomobili durdurunca, saldırganlar harekete geçti. Şüphelilerden ikisi Ahmet Hakan Coşkun'a, diğerleri ise, korumaya saldırdı. Burnu ve kaburgası kırılan Coşkun Amerikan Hastanesi'ne götürüldü.

Saldırının hemen ardından İstanbul Emniyeti harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği'nce soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamera görüntülerinden, saldırganların aracı belirlendi. Bir "Rent a Car" firmasına ait olan aracı, kiralayanlar araştırıldı. Ancak aracı şirket sahibinin kardeşi, Uğur Adıyaman'ın kullandığı tespit edildi.

Olaydan sonra kaçan, Uğur Adıyaman(24), Ahmet Şengüler(37), Kamuran Ergin(24) ve Fuat Elmas(32) 4 saat içerisinde yakalandı.  Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerden Uğur Adıyaman'ın, "tehdit" ve "yaralama", Kamuran Ergin'in ise "uyuşturucu kullanma" ile "tehdit ve silahlı yağma"dan suç kayıtlarının olduğu öğrenildi. İfadelerine başvurulan şüphelilerin, "Yanlışlıkla araca çarptık. Daha sonra kavga ettik. Planlı bir saldırı falan değil" dedikleri öğrenildi.

Foto: Habip ATAM


ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından saat 13:30 sıralarında adliyeye sevk edildi.

SALDIRGANLARDAN 2'Sİ AKP'YE ÜYE

Ahmet Hakan'ı Doğan TV Center'dan itibaren takibe alarak, evinin önünde saldıran kişilerle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Kanal D Haber, suç dosyaları kabarık saldırganların ikisinin AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı üyesi olduklarını ortaya çıkardı.

Gazeteci Ahmet Hakan'ın, evinin önünde uğradığı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

4 SALDRIGAN DA VAN GEVAŞLI

Kanal D Haber'in elde ettiği bilgilere göre 4 saldırgan da Van Gevaşlı ve birbirleriyle akrabalar. 4'ü de İstanbul Fatih'te yaşıyor.

29 yaşındaki özel güvenlikçi Uğur Adıyaman, 12 Ekim 2010 tarihinde Fatih Ak Parti Teşkilatı'na üye olmuş. Polisteki kaydı çok kabarık olan Adıyaman'ın, uyuşturucu, birden fazla kişiyi tehdit, resmi belgede sahtecilik suçlarından sabıkası var. 24 yıl önce Terör örgütü PKK'ya katılan Seyhan Adıyaman'ın kardeşi.

Saldırganlardan Fuat Elmas da Adıyaman gibi özel güvenlikçi. Elmas da 19 Haziran 2007'de AK Parti Fatih Teşkilatı'na üye oldu ve 2010 yılına kadar özel bir güvenlik firmasında çalıştı.

29 yaşındaki Kamuran Ergin, şu an bir tekstil firmasında çalışıyor. Uyuşturucu ticareti, yaralama ve silahlı yağma suçlarından poliste işlem görmüş.



Ahmet Hakan'a çirkin saldırı!

Ahmet Hakan'a çirkin saldırı!





Ahmet Hakan'a siyasilerden ve gazetecilerden destek!

Ahmet Hakan'a siyasilerden ve gazetecilerden destek!





AKP'den Ahmet Hakan için ilk açıklama

AKP'den Ahmet Hakan için ilk açıklama