Bartın Kapalı Cezaevi'nde yangın çıktığı ihbarı üzerine kısa sürede cezaevine ulaşan itfaiye ekipleri, tatbikat olduğunu öğrenince geri döndü. İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz, "Tatbikat olduğu bize telefonda söylense biz buraya bir ekip gönderirdik. Şu anda merkezdeki bütün ekipleri buraya getirdik. Bartın'da şu anda bir olay olsa müdahale edecek ekibimiz yok" diyerek tepki gösterdi.

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Yıldız Köyü mevkisindeki Bartın Kapalı Cezaevi'nde yangın çıktığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yangın ihbarıyla polis, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri de cezaevine yönlendirildi. İtfaiye, yangına müdahalede kullanılan 2 büyük araç ve 1 küçük araçla cezaevine girdi. Ancak ekipler, ihbarın tatbikat için yapıldığını öğrenince cezaevinden ayrıldı. İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz, cezaevi önünde telefonda kendilerine tatbikat olduğunun söylenmemesine tepki gösterdi. Kanmaz, şöyle konuştu:

"Cezaevinden yangın ihbarı aldık. Komple ekiplerle buraya geldik. Ama tatbikat olduğu söylendi. Tabii bizi üzen tatbikat olduğu bize telefonda söylense biz buraya bir ekip gönderirdik. Şu anda merkezdeki bütün ekipleri buraya getirdik. Bartın'da şu anda bir olay olsa müdahale edecek ekibimiz yok. Ve vahim bir durum olur. Cezaevi yönetiminin bize daha önceden 'tatbikatımız var' diye haber vermesi gerekirdi."

DHA