İzmir, Bayraklı'da adate bir vahşetin yaşandığı eve girenler gözlerine inanamadı. Yıllardır kedi ve köpeklerin kapalı tutulduğu ev hayvan mezarlığına döndü. Çok kez şikayette bulunan mahalleli ev sahibini bir türlü ikna edemeyince mahkeme kararı ile eve girilebildi. Karşılaşılan manzara belediye ekiplerini bile şoke etti. Harabeye dönen evden ölmek üzere olan 24 köpek ile 3 kedi ve 3 köpeğin leşleri çıkarıldı. Evden canlı çıkarılan hayvanlar tedavilerinin yapılması için Seyrek'teki hayvan barınağına götürüldü. 

ONLARCA ŞİKAYETE RAĞMEN GİRİLEMEDİ

Bayraklı İlçesi 1635 Sokak numara 1'deki iki katlı evde yıllardır çok sayıda köpek ve kedinin beslendiğini belirten mahalle sakinleri, hayvanların bakımının gerektiği şekilde yapılmaması nedeniyle mahalleyi kötü koku kapladığını ve pire nedeniyle zorluk çektiklerini dile getirip, Bayraklı Kaymakamlığı ile Bayraklı Belediyesi'ne şikayette bulundu. Bunun üzerine dün Bayraklı Belediyesi'ne bağlı ekipler mahalleye gitti, ancak özel mülk olması nedeniyle binaya giremeyen belediye ekipleri mahalleden ayrılmak zorunda kaldı.



MAHKEME KARARI İLE EVE GİRİLDİ!

Bayraklı Kaymakamlığı devreye girerek binanın kadın sahibi R.S. ve kızı B.E. psikolog ve hayvan hakları temsilcileri eşliğinde evin boşaltılması için ikna edilmeye çalışıldı. Ancak, ev sahibi R.S., evinin boşaltılmasına izin vermedi. Bunun üzerine Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurularak, Hayvan Hakları Koruma Kanunu'na göre sağlıksız ve kötü şartlarda hayvan bulundurulduğu belirtilen eve giriş için izin alındı. Ardından, polis, hayvan hakları temsilcileri, Tarım İl Müdürlüğü ve Bayraklı Belediyesi'ne bağlı ekipler, çilingir yardımıyla eve girdi.



TÜYLER ÜRPERTEN GÖRÜNTÜ ŞOKE ETTİ

Harabeye dönen eve giren yetkililer, gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Açlıktan ölmek üzere olan yara içindeki kedi ve köpekler, uyuşturucu iğne ile sakinleştirildikten sonra belediye ekiplerince toplandı. Bu sırada evin bulunduğu sokağa gelen B.E. ile bir yakını belediye ekiplerine tepki gösterdi, köpeklerin evden çıkartılmamasını istedi. B.E. ile yakını güçlükle sakinleştirildi. Evde 24 köpek, 3 kedi ve 3 köpek leşi olduğu tespit edildi. Evden çıkartılan köpek ve kediler tedavilerinin yapılması için Seyrek'teki hayvan barınağına götürüldü.



MAHALLELİ RAHATLADI

Evdeki hayvanların boşaltılmasının ardından, Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri evi ilaçladıktan sonra her noktasına kireç döktü. Mahalle sakinleri, yıllardır büyük sorun yaşadıklarını, evin boşaltılmasıyla rahat bir nefes aldıklarını aktardı.



DHA