Tedavi gördüğü hastanede 66 yaşında vefat eden pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı Kayahan Açar için Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Konuşmaların ardından dua edildi. Bu sırada sanatçının eşi İpek Açar ve Nilüfer'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Burada düzenlenen törenin ardından Kayahan'ın naaşı cenaze namazı için Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Teşvikiye'deki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılıyor.

Kayahan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, sahnede hazırlanan platforma konuldu. Üstü çiçeklerle süslenen tabutun önünde sanatçının yakınları, sevenleri dua etti. Tören sırasında sanatçının seslendirdiği şarkılar eşliğinde Kayahan ile ilgili slayt gösterisi sunuldu.



Tören öncesi basın mensuplarının soruları üzerine sanatçının eşi İpek Açar, konuşamayacak kazar üzgün olduğunu söylerken, sanatçı Nilüfer de çok üzgün olduğunu belirtti.

Nilüfer, Kayahan ile 14 Şubat'ta birlikte sahneye çıktıklarının hatırlatılması üzerine, "İyi ki yaptık o konseri" dedi.

Sanatçı Arif Sağ, "Adına lanet diyebileceğimiz bu hastalığa 20 yıl dayandı. Acılarımızı tazelemekten, üzüntülerimizi anlatmaktan başka bir şey diyemiyoruz. Kayahan pop müziği sanatçısı falan değildi. Anadolu topraklarındaki genel anlamda hem edebiyat hem de müzik açısından Türkiye'nin tümünü keşfetmiş bir sanatçıydı" diye konuştu.



"Babamın vefatından sonra ikinci bir babaydı"

Saygı duruşunun ardından törenin sunuculuğunu yapan Suat Suna, Kayahan'ı 19 yaşından beri tanıdığını belirterek, şunları söyledi: "Benin için sanatçılığının ve yazdığı eserlerin ötesinde bir çok konuda fikir veren, yol gösteren biri olmuştu. Hep de öyle olacak. Hayranlık beslediğim çok tarafı vardı. En önemli özellikleri arasında doğruluğunu ve dürüstlüğünü söyleyebiliriz. Artık eskisi gibi bir bütün olamayan, temel değerlerimizi sarsmaya çalıştıkları bugünlerde çok birleştirici bir insanı kaybettiğimiz için üzgünüm. 'Yolu sevgiden geçen herkesle bir yerde buluşuruz' sözünde sadece sevgiyi görmemek lazım. Buluşmak da çok önemli. Bizim böyle buluşturmayı hedefleyen sanatçılara daha çok ihtiyacımız var. Şarkılarında sadece aşkı değil, başka şeyleri de görmek lazım. Bugün onun için yazdığım yazıda, 'Popüler müziğin son delikanlısı' diye başlık koydum. Gerçekten de öyleydi. Benim için babamın vefatından sonra ikinci bir babaydı. Benim için milletimiz için çok büyük bir kayıp. Çok daha uzun yaşamalıydı. Muhteşem şarkıları hayatlarımızın içinde hep yer alacak. Biz o şarkılarla yine sevmeye devam edeceğiz."

"Büyük bir sanatçıyı yitirdik"

Müzisyen İskender Paydaş, Kayahan'ın vefatını kabullenmekte zorlandığını ifade ederek, sanatçıyla ilgili anısını anlattı. Paydaş, duygularını şöyle dile getirdi: "Sanatla ilgili yolculuğumda önemli kilometre taşı oldu. Hep ona bağımlı kalarak ne yaptıysan yaptım. Bana 'Notalarını dinleyenler, bu iskeleyi , vapuru, notalarını görmeden, müziğinde bunu hissedecek' dedi. Ben bunun nasıl bir şey olduğunu yıllarca anlayamadım. Yavaş yavaş bunu anladım ki gerçekten sanatın farklı çağrışımlar, birbirinden farklı yorumlarla aynı şey olduğunu anlattı. Bu evrensel sanatçıların yoludur. Onun üzerinden gitmeye çalışıyorum. İlk günden beri nasıl ahlaklı dürüst bir insan olduğunu gördüm ve iyi sanatın yüksek ahlak ve insanlık değerleriyle yapılabildiğini gördüm. Aramızdan erken ayrıldı ama çok büyük bir sanat bıraktı. Onu taşımak İpek Açar'ın, biz öğrencilerinin yükümlüğünde. Büyük bir sanatçıyı yitirdik.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 14 Şubat'ta Nilüfer ile Kayahan'ın bir araya gelişine tanıklık edildiğini belirterek, sanatçının kısa süre önce operasyon geçirmesine rağmen "Dinleyicilerimle helalleşeceğim" diyerek sahneye çıktığını anlattı. Hazinedar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, insanların son kez Kayahan'ı dinlediğini belirtti.



Konuşmaların ardından dua edildi. Bu sırada sanatçının eşi İpek Açar ve Nilüfer'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Törenin ardında Kayahan'ın cenazesi, Teşvikiye Camisi'ne gönderildi. Törene, Kayahan'ın eşi İpek Açar, kızı Aslı Gönül, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, Arif Sağ, Hakan Peker, Suat Suna, Erol Köse, Nilüfer, Sezen Aksu, İskender Paydaş, Hakan Aysev'in de aralarında bulunduğu sanatçılar ile sevenleri katıldı.

Kayahan, yalan dünyayı bize bıraktı

Kayahan, yalan dünyayı bize bıraktı