Konoplyanka transferinde son durum nedir? Dnipro ile sözleşmesi sona erdikten sonra menajeri vasıtasıyla çeşitli Avrupa takımları ile görüşmelere başlayan Konoplyanka, henüz bir takıma imza atmadı. İngiltere’den Stoke City, Tottenham ve İspanya’dan Sevilla takımları ile sıkı bir pazarlık içinde olan Konoplyanka ve menajeri mümkün olan en fazla seviyede imza parası almak için kulüpleri bir hayli uğraştırıyor.

Stoke City ve Tottenham kulüpleri Ukraynalı Konoplyanka'dan vazgeçme aşamasına gelirken Sevilla ile ısrarını sürdürüyor. Sevilla başkanı Konoplyanka’dan vazgeçmediklerini ve çetin bir transfer pazarlığından geçtikleri için işin biraz uzadığını açıkladı. Bütün bunlar olurken Konoplyanka ise herkese mavi boncuk dağıtmayı ihmal etmiyor.

İlk önce, Şampiyonlar Ligi’nde olduğu için Sevilla’nın iyi bir tercih olduğunu söyleyen Konoplyanka, şartların oluşması durumunda Beşiktaş’ta da oynayabileceğini açıkladıktan sonra son olarak Ukrayna basınına futbol hayatına İngiltere’de devam etmek istediğini belirtti.

Beşiktaş transfer komitesi ise Ukraynalı Konoplyanka konusunda beklemeye geçti. Siyah-beyazlıların Konoplyanka’ya daha önceki sundukları teklifi hala geçerliliğini koruyor. Konoplyanka, ismi geçen takımlardan birine imza atmaz ise Beşiktaş yeniden harekete geçerek transferi kendi belirlediği şartlarda bitirmeye çalışacak.

Yevhen Konoplyanka kimdir?

1989 doğumlu olan Yevhen Olegoviç Konoplyanka, sağ ve sol kanat mevkilerinde oynayan Ukraynalı millî futbolcudur. 2007 yılından beri Dnipro Dnipropetrovsk takımında oynayan Konoplyanka, Ukrayna Millî Futbol Takımı forması da giymektedir. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da kadroda kendine yer bulan Konoplyanka, 2007 - 2012 seneleri arasında lig, kupa ve Avrupa olmak üzere oynadığı 102 maçta 19 atmayı başarmıştır.