Gamze KAYA/İSTANBUL


Şişli'de 4 gün önce Gülşen isimli bir trans kadın iki kişi tarafından şişlenmiş birçok yerine bıçak darbesi almıştı. 4 gün içinde 5 kişinin saldırıya uğraması LGBTİ bireyleri harekete geçirdi. Yaşanan olaylar Galatasaray Lisesi önünde protesto edildi.

NEFRET ÖLDÜRÜR!

Olaya tepki gösteren Miray Ulusoy "Türkiye Cumhuriyeti'nde senelerdir bize hoyratça, saldırganca davranıyorlar. Nefret cinayetlerine kurban gidiyoruz. Ne hükümet ne kuruluşlar sesimizi duyuyor. Trans bireylere şiddet sonuçsuz kalıyor." dedi.



"SEKS İŞÇİLİĞİNİ REDDEDİYORUZ"

"Hiçbirimize iş gücü verilmiyor, herkes kapıyı yüzümüze kapatıyor. Bu durumda seks işçiliğinin de önünü alamıyoruz." diyen Ulusoy şunları kaydetti: "İş fırsatı verilseydi bu acılar yaşanmayabilirdi. Bizler gökkuşağını temsil eden insanlarız. Hiçbir canlıya ve insana zarar vermedik. Gelenekselleşmiş Onur Haftası yürüyüşlerimizi, etkinliklerimizi kamuoyuna duyuramıyoruz. Failerimizden biri de taraflı çalışan medya kuruluşlarıdır."

MİSAFİRHANELERDE KALIYORUZ

LGBTİ aktivisti Seda İlker ise "Devlet bize iş gücü sağlamadığı gibi bizlere yaşam alanı da bırakmıyor. Kurumumuzun misafirhanelerinde mülteci gibi kalsak da yine de onların desteği ile varız. Yakın zamanda bir kez daha saldırıya uğradım. Sırtımda 24 tane bıçak yarası var. Artık yeter! Huzur istiyoruz" diye tepkisini dile getirdi.

LGBTİ olan olmayan birçok kişinin katıldığı eylem basın açıklaması ve sloganlarla son buldu.