Marko Marin, resmen Trabzonspor'da. Bordo-mavili takım, Marko Marin'i Chelsea’den bir yıllığına kiraladı. Marko Marin'e 1 milyon 600 bin euro net ve maç başı olarak 10 bin euro ödeyecek olanTrabzonspor, Marin’in bonservisini almak isterse Chelsea’ye 4 milyon euro ödeyecek. Peki Marko Marin kimdir?

MARKO MARIN KİMDİR?

Marko Marin 1989, Gradiška, Bosna-Hersek doğumlu aslen Bosnalı Alman futbolcu, Seria A ekiplerinden Fiorentina'da forma giymektedir. Marko Marin, 2 yaşında iken annesinin işi nedeniyle annesi Borka ve babası Ranko ile Bosna-Hersek den Almanya'ya taşındı. Futbol yaşantısına SG 01 Hoechst takımının genç takımında başlayan Marko Marin, buradaki performansıyla dikkat çekmeyi başardı ve Eintracht Frankfurt'un genç takımına transfer oldu.

Daha sonraları ise önce Borussia Mönchengladbach altyapısına, sonrasında ana kadroya katılan Marko Marin, bu takımdayken Almanya U-21 takımında oynamaya başladı. Werder Bremen, 2009 sezonunda transfer edilen Marko Marin, bu takımda Almanya kadrosuna çağırılır ve ilk kez milli olur. 2012 sezonunda ise 8 milyon euro karşılığında Chelsea'ye transfer oldu. 29 Haziran 2013'te Sevilla'ya 1 yıllığına kiralandıktan sonra Marko Marin, 11 Ağustos 2014'de Fiorentinaya kiralık olarak gitti.