CHP merakla beklenen projesini açıkladı! Peki Merkez Türkiye projesi nedir? İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Merkez Türkiye Projesi:

CHP'nin bir tanıtım filmi ile açıkladığı Merkez Türkiye projesi doğrultusunda, iktidara gelmeleri halinde hem küresel sanayi hem de lojistik bir merkez olacak yeni bir şehir kurulacak. Bu şehirde bürokrasi sıfırlanacak ve küresel ticaret yollarına bağlanmasının yanında bir AR-GE ve sanayi merkezi olacak.

2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM

Merkez Türkiye projesi için kurulacak şehirde 1 milyon 633 bin kişiye, çevresinde de 2 milyon 200 bin kişiye istihdam yaratılacak. 2035’de bitecek Merkez Türkiye projesi yıllık 100 milyar dolar katma değer yaratacak. Akdeniz ve Karadeniz limanları üzerinden dünyaya bağlanan bir merkez olacak. Otoyol ve demiryolu ağlarının tam ortasında yer alan bir şehir. AR-GE, tekno park şehri olacak. Bölgenin en fazla yeşil alana sahip şehri olacak.

1,5 MİLYAR İNSANA ULAŞABİLEN BİR MERKEZ

Dünyadaki dördüncü küresel merkez olacak. Bölgede 1,5 milyar insana ulaşabilen bir merkez olacak. Bölgeyi kendi içinde entegre edecek. Şangay’dan yüklenen mal Bakü’ye gidecekse 55 gün geçiyor. Bu proje hayata geçtiğinde o mal 15 gün içinde Bakü’de olacak. Maliyetlerde yüzde 15-20’lik avantaj sağlanacak.

TÜRKİYE İLK 20'DE OLACAK

Projenin hedefi 2035 yılında Türkiye'yi insani gelişmişlikte dünyanın ilk 20 ülkesi arasına sokmak. İşsizlik yüzde 5’in altına inecek ve büyüme hızı ortalama yüzde 6 olacak. Projeyle kişi başı gelir ise yıllık 30 bin doların üstüne çıkacak.