Trabzonspor, deplasmanda gol oldu yağdı, Mersin İdmanyurdu'nu 5-1 yendi. Baştan sona üstün bir futbol sergileyen Trabzonspor'da Mehmet Ekici ve Sefa Yılmaz'ın performansları ile göz doldurdular. Mersin İdmanyurdu - Trabzonspor maçı özeti, maçın detaylı anlatımı ile Mersin İ.Y. 1- Trabzonspor 5 maçı özet videosu linki haberimizde. Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 5-1 yendi.

MERSİN İ.Y. - TRABZONSPOR MAÇ VİDEO ÖZETİ

Mersin İ.Y. - Trabzonspor maçı ikinci yarı

7. dakikada Mersin temsilcisi etkili geldi. Khalili'nin pasıyla sol kanatta topla buluşan Tita, ceza sahasına girer girmez sert vurdu. Kaleci Hakan Arıkan meşin yuvarlağı elleriyle oyun alanına çeldi.

9. dakikada Karadeniz ekibi gole yaklaştı. Medjani'nin kale önüne yaptığı ortaya iyi yükselen Mehmet Ekici'nin kafa vuruşunda top kaleci Nihat Şahin'den döndü. Mehmet Ekici, dönen topu tamamlamak istedi ancak defansa çarpan top, kalecinin ellerinde kaldı.

15. dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Mehmet Ekici, meşin yuvarlağı Erkan Zengin'e aktardı. Erkan Zengin'in ceza sahasına yaptığı ortada Salih Dursun'un vuramadığı topu tamamlamak isteyen Uğur Demirok'un şutunda, meşin yuvarlak kalenin sağından auta gitti.

19. dakikada Nakoulma'nın sağ kanattan çıkarttığı topa Oktay Delibalta sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla dışarıya çıktı.

20. dakikada Servet Çetin'in sağ kanattan ceza sahasına yerden yaptığı ortada bekletmeden topa vuran Mitrovic'in şutunda meşin yuvarlak kaleci Hakan Arıkan'da kaldı.

30. dakikada Trabzonspor aradığı golü buldu. Kaleyi tam karşıdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mehmet Ekici, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1

43. dakikada Cardozo uzak mesafeden sert vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla dışarıya gitti.

45. dakikada bordo-mavililer farkı ikiye çıkarttı. Mehmet Ekici'nin köşe vuruşundan ceza alanına gönderdiği topa iyi yükselen Sefa Yılmaz, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0

İlk yarı Trabzonspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Mersin İ.Y. - Trabzonspor maçı ikinci yarı

47. dakikada Murat Ceylan'ın köşe atışından ceza sahasına ortaladığı topa iyi yükselen Servet Çetin'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Hakan Arıkan'da kaldı.

57. dakikada Mehmet-Sefa ikilisi sahne aldı ve Karadeniz ekibi üçüncü golü buldu. Mehmet Ekici'nin köşe atışından ceza sahasına yaptığı ortada arka direkte kendini unutturan Sefa Yılmaz, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek, kendisinin ikinci, takımının da üçüncü golünü kaydetti: 0-3

63. dakikada Mersin İdmanyurdu etkili geldi. Pedriel'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Oktay Delibalta vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

70. dakikada Trabzonspor maçta farkı 4'e çıkardı. Erkan Zengin, sol kanattan meşin yuvarlağı ceza alanına ortaladı. Serol Demirhan, kornere çelmek isterken ters bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-4

81. dakikada Mersin temsilcisi karşılaşmadaki ilk golünü buldu. Güven Varol'un köşe atışından ceza sahasına ortaladığı topa yükselen Servet Çetin, meşin yuvarlağı arka direkteki Sinan Kaloğlu'na indirdi. Bu oyuncu topu ağlarla buluşturdu: 1-4

90. dakikada Cardozo attığı güzel golle skoru 5-1'e getirdi. Özer Hurmacı'nın pasıyla topla buluşan bordo mavili futbolcu, ceza sahası dışından attığı sert şutla takımını 5-1 öne geçirdi.

Trabzonspor maçtan 5-1 galip ayrıldı.

Mersin İdmanyurdu: 1 – Trabzonspor: 5 maç kadroları

Stat: Tevfik Sırrı Gür
Hakemler: Ali Palabıyık, Ali Saygın Ögel, Serkan Çimen

Mersin İdmanyurdu: Nihat Şahin, Güven Varol, Servet Çetin, Mitrovic,
Serol Demirhan, Sadiku, Khalili (Dk. 46 Murat Ceylan), Oktay Delibalta (Dk. 72
Sinan Kaloğlu), Nakoulma, Tita (Dk. 46 Pedriel), Welliton

Trabzonspor: Hakan Arıkan, Fatih Atik (Dk. 86 Soner Aydoğdu), Uğur
Demirok, Medjani, Mustafa Akbaş, Mehmet Ekici (Dk. 78 Waris), Cardozo, Erkan
Zengin (Dk. 79 Özer Hurmacı), Bosingwa, Sefa Yılmaz, Salih Dursun

Goller: Dk. 30 Mehmet Ekici, Dk. 45 ve Dk. 57 Sefa Yılmaz, Dk. 70
Serol Demirhan (Kendi kalesine), Dk. 90 Cardozo (Trabzonspor), Dk. 81 Sinan
Kaloğlu (Mersin İdmanyurdu)

Sarı kartlar: Dk. 36 Servet Çetin, Dk. 38 Welliton, Dk. 62 Sadiku, Dk.
67 Murat Ceylan (Mersin İdmanyurdu), Dk. 72 Bosingwa (Trabzonspor)

Mersin İ.Y. - Trabzonspor maçının ardından teknik direktörlerin açıklamaları

Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, "Kazanmaya devam edip, şu andaki 4 takım içerisinde nereye kadar çıkabiliriz onu düşünüyoruz ve çıkmak için de elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takımının ikinci yarıdan itibaren ligde aldığı 17 puanla en çok puan toplayan takım olduğunu söyledi.

Başlangıçta yeni kurulmuş bir takım olduklarını belirten Yanal, "Sonunda istediğimiz ve arzu ettiğimiz oyunu zaman zaman oynayan, zaman zaman oynamayan, kendimizi de eleştirdiğimiz bir takım. Bu kadar fazla oyuncu sirkülasyonunun yer aldığı takım oyununu oynatmada çektiğimiz sıkıntıların hepsinin ilerideki süreçte devam edeceğini düşünüyorum ama böyle skorlar da bir avantaj, ayrıca takım oyunu oynamak konusunda da önemli bir maç oldu" değerlendirmesini yaptı.

Yanal, çok fazla maç kaybetmediklerini ancak kazanamadıklarını da ifade ederek, "Kazanmaya devam edip, şuandaki 4 takım içerisinde nereye kadar çıkabiliriz onu düşünüyoruz ve çıkmak için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Trabzonspor'un ihtiyacının, huzurlu devam eden sürecin daha da iyi olmasını sağlayacak sonuçların elde edilmesi olduğunu vurgulayan Yanal, şöyle devam etti:

"En çok gol atan takımız. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Bir de deplasmanda kazanan bir takım olmak ve buna devam etmeyi amaçlıyoruz. Sezon sonuna kadar da takım oyununu en iyi şekle getirip, kalıcı şekle gelmesi için mücadele etmemiz gerekiyor. Eksikliklerimiz olacaktır. Oyuncularımı disiplinlerinden dolayı kutluyorum."

Yanal, bir gazetecinin, "Mersin'de böyle bir skor bekliyor muydunuz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Trabzonspor, ligin en çok gol atan takımı, biz her zaman gol atabilecek beceriye sahip bir takımız. Bunu çok kaçırdığımız maçlar da oldu. Farklı geçebileceğimiz, farklı skor yaratacağımız birçok maçta bunu kaçırdığımızı düşünüyorum. Bugün de duran toplardan olsa da daha farklı yaratabilirdik. Takım bu disiplinde oynar, özellikle gol atma iştahını karşılarsa neden olmasın. Önemli olan bu süreci doğru yönetmek şu anda da buna ihtiyaç var. Bir tane Trabzonspor var ve bu Trabzonspor ile bu kadar hızlı değişimleri, geçişleri, olayları değişiklik haline getirecek felsefeyle aşamazsınız. Biraz sabırlı ve kalıcı olmak zorundayız. Biraz planlı olmak zorundayız. Bu planı ve programı, derin soluklu yapmalıyız. Her sonuçtan sonra güzel mesajlar, sonuç olmadı farklı mesajlar olarak değerlendirmemeliyiz. Bu bir süreç işi."

Mersin İdmanyurdu cephesi

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da farklı mağlubiyetin nedeninin sorulması üzerine kötü futbol oynamadıklarını, sadece kötü goller yediklerini belirtti.

Duran toplar haricinde oyuna bakıldığında normal bir maç oynandığını, iki takımın da hatalarının olduğunu ifade eden Çalımbay, "Ben bu kadar basit, bu kadar kötü goller yiyeceğimizi beklemiyordum. Oyun olarak baktığınızda, tam oyunu oturtuyoruz, bir korner oluyor, bir gol oluyor inanılır gibi değil. Özellikle ikinci yarı yediğimiz bir gol var, herkesin adamı var ama bir adam bomboş, gol atıyor. Defans olarak ölü toplarda çok hatalar yaptık" dedi.

Çalımbay, karşılaşma içerisinde kendilerinin de pozisyonlarının olduğunu ancak değerlendiremediklerini söyleyerek, "Oyun olarak sıkıntımız yoktu ama ölü toplarda yaptığımız hatalardan maalesef bugün mağlup olduk. Tabii ki o hataları yaptığımız için de mağlubiyeti kesinlikle hak ettik" değerlendirmesinde bulundu.