Rüzgarın, Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Öte yandan İstanbul güne yoğun sis ile uyandı.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla batı bölgelerin çok bulutlu, akşam saatlerinde Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin, gece Marmara'nın doğusu, İç Ege ve Batı Karadeniz'in batısının yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artarak, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in batısı ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgarın, Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesinin beklendiğine dikakt çekerek, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde batısının, gece doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Çanakkale çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Kıyı Ege'nin, gece iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerinde hafif yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Batı Akdeniz'in batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Eskişehir çevrelerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, bölge genelinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, bölge genelinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde batısı ile boğaz çevresi, gece il geneli yağmur ve sağanak yağışlı.(16)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu.(16)

İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(20)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu.(20)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu.(20)

MERSİN: Parçalı ve az bulutlu.(20)

TRABZON: Parçalı ve az bulutlu.(17)

ERZİNCAN: Parçalı ve az bulutlu .(7)

KARS: Parçalı ve az bulutlu.(2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(13)

GAZİANTEP: Parçalı bulutlu.(13)