[caption id="attachment_999558" align="alignnone" width="670"]Aylan Kürdi Foto: DHA[/caption]

Muğla'nın Bodrum Belediye Meclisi toplantısında, geçen 2 Eylül'de minik bedeni kıyıya vurunca dünyanın dikkatini göçmenler konusuna çeken 3 yaşındaki Aylan Kurdi damga vurdu. CHP ve MHP'lilerden oluşan 31 meclis üyesi, minik Aylan'ın bulunduğu plaja anıt dikilmesi ve buraya adının verilmesi için oybirliğiyle karar aldı.

Bodrum Belediyesi Meclis toplantısı, bugün Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte 21'i CHP'li ve 9'u MHP'li olmak üzere 31 üyenin tamamı toplantıya katıldı. MHP'li üyeler adına Süleyman Mazı, Aylan Kurdi'nin isminin, minik bedeninin vurduğu 'Ali Hoca Burnu' olarak anılan plaja verilmesi, ayrıca buraya anıt dikilmesi için önerge verdi. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

Önergeyi sunan Mazı, "İnsanların yaşam haklarının elinden alınması üzerine yaşadıkları toprakları terk etmesi sonucu, milyonlarca Suriyeli ve dünyanın değişik ülkelerinden kaçan mülteciler, ülkemiz üzerinden batı ülkelerine gitmeye çalışıyorlar. Bu yaşam mücadelesinin en dramatik örneği, geçtiğimiz yaz plajda cesedi kıyıya vuran 2 yaşındaki Aylan bebeğin ölümüyle yaşandı. Olay, dünyada yankı buldu, ancak unutulup gitti. Dünyadan bihaber olan bu bebek, neden Ege'nin sularında hayatını kaybetti. Ülke ve dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla, Aylan bebeğin hayata kaybettiği plaja adının verilmesi ve Hürriyeti temsil edecek bir anıtın dikilmesini istedik" dedi.

Başkan Kocadon, "Konuyla ilgili daha önceden bir çalışma başlatmıştık. MHP'li arkadaşlarımızın verdiği önergeye bu nedenle olumlu yaklaştık. Dostluk, barış ve insanlığın özgürlüğünü siyasallaştırmadan bu konuda ciddi adımlar atıyoruz. Aylan bebeğin adının yaşamını yitirdiği plaja verilerek bu dramı ve özgürlüğü en iyi şekilde temsil edecek anıtın yapılması için üniversitelerin hocaları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye'nin en medeni bölgesini yöneten bir belediye başkanı olarak bu acıların Bodrum gibi yerlerde yaşanmasından büyük üzüntü duyuyorum. Umarım ki bu acılar tekrarlanmaz, dünya liderleri, ülkelerini yönetmeye çalışmış olan liderler birlik, beraberlik, barış içinde; Ulu Önder Atatürk'ümüzün sözünü hiçbir zaman unutmadan 'Yurtta sulh, cihanda sulh' söylemini hep beraber, bir ağızdan söyleyerek bu soruna çözüm bulurlar" dedi.

DHA