ANKARA / SÖZCÜ

Uşak’ta 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyuna ‘’Bozkurt” işareti yapan MHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Seher Kayıhan’ı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk eden Başsavcı Vekili Hacı Aykut Aydın’ın hakim eşine atama kıyağı yapıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Dairesi, 27 Ocak 2015’de 19 savcı ve hakimin görev yerini değiştiren kararname çıkarttı. Kararname ile Antalya Cumhuriyet Savcısı Hacı Aykut Aydın Uşak Başsavcı Vekilliğine, Antalya’daki hakim eşi Emel Mehtap Aydın da Uşak hakimliğine atandı.

KADIN HAKİME GEÇİCİ YETKİ

Ancak Antalya 9. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi olan Emel Mehtap Aydın eşiyle birlikte tayini çıkmasına karşın Antalya’dan ayrılıp Uşak’a gitmedi ve göreve başlamadı. HSYK kadın hakime “geçici yetki” vererek Antalya’da kalmasını sağladı.

İKİNCİ KARARNAME

HSKY Birinci Dairesi, ‘’Bozkurt işareti’’ olayından sonra 12 Haziran 2015’de de ikinci bir kararname çıkardı. Emel Mehtap Aydın ikinci kararnamede de yer aldı ve bu kez hiç gitmediği Uşak’tan Antalya’ya yeniden atandı. Aydın’ın atamasının HSYK’nın ilke kararlarına ve 2802 sayılı yasaya aykırı olduğu iddia edildi.