Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu’nu silahla vurarak öldüren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, tahliye edildi.

Halkalı'da, 16 Ağustos geceyarısı trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu silahla vurarak öldüren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, "delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması" nedeniyle serbest bırakıldı.

Olayın ardından sevk edildiği Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'ne konulan Celal Yılmaz'ın avukatı Mustafa Nas, bugün müvekkilinin evraklarının gönderildiği Bakırköy Adalet Sarayı'nda Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak tutukluluk kararına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, "kaçma şüphesinin bulunmaması ve delillerin toplanmış olması" nedeniyle Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ın tahliyesine karar verdi.

8. GÜNÜNDE TAHLİYE EDİLDİ

Celal Yılmaz'ın saat 15.30 sıralarında Paşakapısı Cezaevi'nden tahliye edildiği öğrenildi. Geçtiğimiz Pazar günü tutuklanan Yılmaz böylece cezaevinde 8 gece yatmış oldu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Eski Özel Harekatçı olan 51 yaşındaki Celal Yılmaz, 2 ay önce terfi ederek 1. sınıf Emniyet Müdürü olarak atanmış, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca ve Silivri'den sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı görevine getirilmişti. Yılmaz, 16 Ağustos geceyarısı trafikte motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu ile tartışmış, Sülüşoğlu Emniyet Müdür Yardımcısı'nı motosikletiyle lojmanların önüne kadar takip etmişti. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, Celal Yılmaz'ın aracından inerek tekme ve yumruk attığı Sülüşoğlu, olay yerinden uzaklaştıktan 8 dakika sonra elinde silahla geri gelmişti. Yılmaz, elinde silah olan Sülüşoğlu'nu yakın mesafeden vurarak öldürmüştü. Olaydan sonra Ahmet Sülüşoğlu'nun elindeki silahın kurusıkı olduğu ortaya çıkmıştı. Celal Yılmaz da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı cinayetten tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı cinayetten tutuklandı