CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ'ın Kadıköy'de 3 kişi tarafından dövüldüğü olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Hüseyin Sağ'ı Kadıköy'de darp eden zanlıların Yenisahra Pazarı'nda sattığı civcivler de Emniyet'e getirildi. Hüseyin Sağ'ı döven 3 kişiden 2'si, Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin takibi sonucu Yenisahra Pazarı'nda civciv ve ördek yavrusu satarken yakalanmıştı. Zanlıların gözaltına alınmasından sonra, civciv ve ördek yavruları da polis tarafından plastik bir kasayla Emniyet'e getirildi. Civcivler, serbest kalmaları halinde zanlılara, aksi halde yakınlarına teslim edilecek.



Şüpheliler, ifadelerinde, olayın "trafik kavgası" olduğunu öne sürerken, Hüseyin Sağ ise zanlıların İskenderun'dan bu iş için özellikle getirildiğini iddia etti.

Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Hüseyin Sağ'ın darp edilmesi olayıyla ilgili olarak çevredeki güvenlik kameralarınını inceledi. Yapılan inceleme sonucu, 42 plakalı otomobilin kayıtlarından yola çıkan polis ekipleri, 3 zanlıdan 2'sini Yenisahra pazarında ördek ve civciv satarken yakaladı.

Gözaltına alınan zanlılar Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Zanlılar, ilk ifadelerinde, olayın "trafik kavgası" olduğunu öne sürdü.



"İSKENDERUN'DAN BANA SIRF BU İŞİ YAPMAK İÇİN GETİRTİLDİLER"
Bu arada, zanlıları tespit etmek için Hüseyin Sağ da Emniyet'e çağrıldı. Sağ, zanlıları teşhis ederek, saldırıyı bu kişilerin yaptığını belirtti.

Şüphelilerin "Olay trafik tartışmasıydı" şeklindeki ifadesinin asılsız olduğunu savunan Sağ, şöyle konuştu:

"İstanbul'da kaldıkları bir yer yok. İskenderun'dan bana sırf bu işi yapmak için özel olarak getirilmiş kişiler. Kim bu komployu kurduysa, kim bunu yaptıysa, özel olarak getirttiler ki, yani pazarda civciv satan kişi posizyonuna getiriyor. Benim evimin önünden takip ediyor, gelip bana vuruyor; hiçbir suçum yokken, hiç daha daha 'A' demeden yumruklamaya başlıyorlar. Özel olarak uğraştığım kişilerden; şirket, holding, kişi, kimse, bunların yaptırttığını düşünüyorum. Ve böyle. Böyle olduğu da ortaya çıkacak. Şu anda itiraf etmiyorlar, çünkü esas kabul eden yakalanmadı daha. Ama yakalanacak. Aranan kişinin de buna benzer 4-5 tane suçu var. Kasten adam yaralamaktan fişleri var."

Bu arada, 2 saldırgan, saat 17.00 sıralarında sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Birbirine kelepçeli oldukları görülen zanlılar, gazetecilerin "Kavga neden çıktı, söyler misiniz? Niçin darp ettiniz?" sorusunu yanıtsız bıraktı. sağlık kontrolünden sonra 2 zanlının sorgusuna devam edilecek. Üçüncü saldırgan da polis tarafından aranıyor.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ, dün Kadıköy'de otomobiliyle giderken, kullandığı araca başka bir araç arkadan çarpmış, hasarlı kazanın ardından otomobilinden inen Sağ, diğer araçtaki 3 kişi tarafından dövülmüştü. Saldırganlar olaydan sonra kaçarken, burnuna ve çenesine darbeler alan Sağ özel bir hastaneye kaldırılmış, burnunda kırık tespit edildiği için ameliyata alınmıştı.