İkinci grup olarak açlık grevine devam eden öğrenciler, cezalar geri alınana kadar grevlerini sürdüreceklerini söyledi.

Bingöl Üniversitesi'nde yönetim tarafından 'Kadına yönelik şiddeti kınama, öldürülen üniversite öğrencilerini anma' gibi etkinliklere katılıp basın açıklamaları yaptıkları gerekçesiyle öğrencilere uzaklaştırma, kınama ve uyarı cezalarının verilmesi ardından, Bingöl Üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi öğrenciler bu duruma tepki göstermek için Eğitim-Sen Bingöl şubesinde 24 Şubat tarihinde 7 kişiyle açlık grevi başlattı. Dün ikinci grup 15 öğrenci öğrenciler açlık grevini devralarak, keyfi ve haksız verildiğini öne sürdükleri cezalar geri alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Açlık grevi sürni sürdüren öğrenciler, odaya 'Açlık öldürmüyor, duyarsızlık öldürüyor', 'Özgür bir üniversite için bedenimizi açlığa yatırıyoruz', 'Bugün soruşturmayı, yarın yolsuzluğun hesabını soracağız','Özgürlük ekmek ve sudan daha değerlidir' yazılı pankart ve dövizler atı.

Açlık grevini dün devralan 15 öğrencinin birinin rahatsızlanması üzerine gelen sağlık ekiplerine muayene olmayı kabul etmedi. Sağlık ekipleri öğrencilerin tansiyonlarını ölçtükten sonra ayrıldı.Açlık grevi yapan öğrenciler adına konuşan Dilhas Şen, şöyle dedi:

"Açlık grevimize devam etmeye kararlıyız. Üniversitedeki baskılar son bulana kadar açlık grevine devam edeceğiz. Arkadaşlarımızdan biri fenalaşınca sağlık ekipleri geldi fakat arkadaşımız tedaviyi kabul etmedi. Biz hiç bir şekilde tedaviyi kabul etmeyeceğiz. Çözüm buluna kadar, üniversitedeki baskılar kaldırılana kadar sağlık ekiplerinin tedavisini kabul etmeyeceğiz. Bunu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Taleplerimiz ise polisin hiç bir şekilde üniversiteye girmemesi, üniversitede verilen uzaklaştırma, kınama cezalarının çekilmesini istiyoruz."