Antalya'da devlet memurlarının AKP yanlısı paylaşımlarına bir yenisi eklendi. Kısa süre önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi Antalya Başmüdürü Osman Serdar, sosyal paylaşım sitesi twitter'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Canımsın ya' diye seslenirken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile dalga geçen capsleri 'Yazık ya' sözleriyle gündeme geldi.

O okullar 'Ak öğretmenler'e ayrıldı

O okullar 'Ak öğretmenler'e ayrıldı

Hemen ardından bu kez Faruk Tugayoğlu Ortaokulu'nda 5 kız öğrenciye kulaklarındaki küpeleri ve delikleri nedeniyle 'Sizin başka yerleriniz de deliktir' diyerek hakaret ettiği iddiasıyla şikayet edilen okul müdürü Şengül Koyuncu'nun, AKP'nin İl Kadın Kolları Kongresi'ne katıldığı belirlendi. Koyuncu, daha sonra başka bir okula öğretmen olarak atandı.



VALİ TÜRKER UYARMIŞTI

Bu iki olay sonrasında Vali Muammer Türker, seçim dönemindeki sorumlulukları dışında, devlet memurlarını siyaset yapmamaları yönünde uyardı. Adayların yürüttüğü propaganda çalışmalarını hatırlatan Vali Türker, "Biz kamu görevlisiyiz, siyaseti siyasetçiler yapar. Bizler siyasi mecra faaliyetlerine asla girmeyeceğiz. Bırakalım siyasiler kendi işlerini yapsın, biz kendi işimizi. Bütün kamu görevlilerinin çok hassas bir şekilde bu meseleye yaklaşması gerekiyor" dedi.

BİR OKUL MÜDÜRÜ DAHA

Son olarak Ahmet Bileydi İlkokulu Müdürü, hükümete yakın sendika olarak bilinen Eğitim Bir Sen üyesi Ahmet Sılı, facebook hesabında AKP yanlısı paylaşımlarıyla dikkat çekti. AKP Burdur İl Başkanı Ömer Bütüner'in 12 Mayıs tarihli miting konuşmasını 'Helal olsun Ömer Bütüner Başkanım, Kardeşim' diye paylaşan Sılı, AKP Antalya 1'inci sıra adayı Lütfi Elvan'a ait çok sayıdaki siyasi paylaşımı kendi sayfasında da paylaştı. Okul müdürü Sılı, 'Eli varıp oy verene, oy verene iyi yapmışsın diyen, yeter ki AKP az oy alsın görüşünde olanlar okuyun lütfen. Ahirette hesabını nasıl vereceksiniz' yazılı HDP karşıtı bir paylaşımda da bulundu. Okul müdürü son olarak AKP Antalya il Başkanı Rıza Sümer'in, 23 Mayıs Cumartesi günü Antalya'da çeşitli açılışlar nedeniyle Antalya'ya gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kepez'deki programına çağrı afişini paylaştı.

DHA