Adana'da 37 yaşındaki E.Ö., evine temizliğe gelen Yeşim Turan'ın 5 yıl önce yazlık bir sitenin havuzunda boğularak ölen kızı Hilal için ödenen tazminatı dolandırdığı iddiası ile adliyelik oldu.

 Kucağında 1,5 aylık kızı varken vuruldu

Kucağında 1,5 aylık kızı varken vuruldu


Yeşim Turan, 2010 yılının temmuz ayında sınıfını başarıyla geçen kızını ödüllendirmek için bir yakınının Mersin'in Erdemli İlçesi'ndeki yazlığına götürdü. Su parkında oynayan 10 yaşındaki Hilal Aysun Turan'ın ayağı açık olan havuzun tabanındaki mazgala sıkıştı, küçük kız, boğularak öldü. Anne Yeşim Turan, site yönetiminin ihmali olduğunu ileri sürerek tazminat davası açtı. Site yönetimi Yeşim Turan'a 55 bin lira tazminat ödemek zorunda kaldı.


"BB King'i yardımcıları zehirledi"


Kızının ölüm tazminatını bankaya yatıran Yeşim Turan, E.Ö.'nün evinde temizlikçi olarak çalışmaya başladı. Yeşim Turan'ın hayat hikayesini öğrenen E.Ö., genç kadına "Para boş yere yatıp durmasın, ben sana yardımcı olurum, değer kazanır" diyerek hesap numarasını, kredi kartı bilgilerini estedi. İnternet üzerinden Yeşim Turan'ın hesabına giren E.Ö., iddiaya göre genç kadının faiziyle birlikte 58 bin lira olan parasını başka bir hesaba EFT yaptı. E.Ö., Yeşim Turan'ın kredi kartlarından da yaklaşık 8 bin lira harcama yaptı.

KENDİSİ VERDİ, BEN YAPMADIM

Gelen kredi kartı ekstrelerindeki aşırı harcamaları gören Yeşim Turan, yanlışlık olduğunu düşünerek düzeltilmesi için bankaya gitti. Banka görevlilerinin harcama yapıldığını, hesabındaki paranın da başka bir kullanıcıya EFT yapıldığını söyledi. İşlemlerin internet üzerinden yapıldığını öğrenen Yeşim Turan, durumu polise bildirdi. Yeşim Turan'ın şikayetçi olması üzerine E.Ö., ekiplerce gözaltına alındı. Yapılan ilk görüşmede, dolandırıcılık suçlamasını kabul etmeyen E.Ö., "Hesapları ile ilgili bütün bilgileri kendisi verdi. Benden bir yakınına EFT yapmamı istedi. Ben dolandırıcılık yapmadım" diye kendini savundu.

'KIZIMIN TAZMİNATINI ÇALDI'

Tek suçunun yanında temizlikçilik yaptığı E.Ö.'ye güvenmek olduğunu söyleyerek gözyaşı döken Yeşim Turan, "Benim yavrumun ölüm tazminatıydı. Ben ona elimi sürmüyordum, nasıl böyle bir şey yapar. Hiç mi vicdanı yok? Sadece benim değil başkalarının da parasını dolandırmış" dedi.

ADLİ KONTROL UYGULANDI, SERBEST KALDI

Bilişim teknolojilerini kullanarak dolandırıcılık yaptığı ileri sürüldüğü için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan E.Ö., çıkartıldığı mahkemece Adli Kontrol uygulanarak serbest bırakıldı. (DHA)