Ömer Demir, ÖSYM'nin yeni başkanı olarak atandı. Cumhurbaşkanı tarafından seçilen ÖSYM başkanı için üç adaydan Ömer Demir seçildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'na Prof. Dr. Ömer Demir getirildi. 29 Mart’ta görev süresi dolacak olan Ali Demir’in yerine YÖK tarafından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Demir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi ile Üniversitelerarası Kurul Genel Sekteri Prof. Dr. Fatih Nuray isimleri belirlenmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulmuştu. Peki Ömer Demir kimdir?

PROF. DR. ÖMER DEMİR KİMDİR?


1988’de ODTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Ömer Demir, Anadolu Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi’nde, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Ömer Demir, Ak Parti iktidarları döneminde ataması yapılan 2’nci Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) Başkanı oldu; daha sonra DİE’nin Türkiye İstatistik Kurumu’na dönüşmesiyle, 2005-2008 arasında TÜİK Başkanı olarak görev yaptı.

2008-2011 arasında YÖK Başkanı olan Yusuf Ziya Özcan döneminde YÖK Başkanvekili olarak çalışan Ömer Demir, 2013’ten beri hükümet tasarısıyla kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin kurucu rektörlüğünü yürütüyor. Kasım 2014’te Prof. Dr. Yekta Saraç’ın YÖK Başkanlığı’na getirilmesiyle, Saraç’tan boşalan YÖK üyeliği koltuğuna Ömer Demir’in ataması yapıldı. Ömer Demir, halen TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği yapıyor. Ömer Demir'in “Küresel rekabette etkin devlet/Türkiye için etkin devlet oluşturma imkanı”, “İslam, sivil toplum, piyasa ekonomisi”, “İktisat ve ahlak”, “Din ekonomisi: inanç, zenginlik ve mutluluk” gibi kitapları bulunuyor.