Orhan Miroğlu dün gece (24 Şubat) CNN Türk'te yayınlanan N'oluyor adlı programa konuk oldu. Orhan Miroğlu, İç Güvenlik Paketi'yle ilgili tartışma sırasında 'Solcular hiç sokağa çıkıp eylem yapmıyor' deyince stüdyo konuğu Avukat Can Atalay güldü. Orhan Miroğlu, Can Atalay'ın gülmesine sinirlenerek adeta öfke nöbeti geçirdi. Orhan Miroğlu'nu sakinleştirmek isteyen Şirin Payzın'ın oldukça zor anlar yaşadığı gözlendi. Peki Orhan Miroğlu kimdir?

ORHAN MİROĞLU KİMDİR?


Orhan Miroğlu, Kürt asıllı Türk siyasetçi, gazeteci ve bir yazardır. Gençliği Batman ve Diyarbakır şehirlerinde geçen Orhan Miroğlu, 1970-1980 yılları arasında demokratik gençlik hareketi içinde bulundu. 1980 senesinde Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu. 12 Eylül 1980 askerî darbesinden sonra tutuklanarak Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne çıkarılan Orhan Miroğlu, Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi davasından 15 yıl mahkûmiyet cezasına çarptırıldı. 1988 yılında cezaevinden tahliye edildi.

1995 senesine kadar siyasi yasaklı olan Orhan Miroğlu, 1999 yılından bu yana önce HADEP, DEHAP ve Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Radikal İki, Ülkede Özgür Gündem, Özgür Politika ve BirGün'de köşe yazarı olarak görev aldı. Taraf gazetesinde "Yüzleşme" adlı köşesinde yazan Orhan Miroğlu, 3 Eylül 2012 tarihinde Taraf gazetesinden yazısı yayınlanmadığı gerekçesi ile ayrılmıştır. Orhan Miroğlu, Aralık 2012 itibariyle Star gazetesinde yazmaya başlamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.