Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Uludağ Milli Parkı’nın bütün güzelliklerini ziyaretçilerin kullanımına sunmak maksadıyla inşa edilen 75 adet orman köşkü tamamlandı. Orman köşkleri ile donatılan milli park yeni yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye’nin 5. milli parkı olarak ilan edilen Uludağ Milli Parkı 127 bin 620 dekar alana sahip bulunuyor. 1. ve 2. Gelişim (Oteller) Bölgeleri, Kayak Alanları, Çobankaya ve Sarıalan Kamp Alanları ile Çobankaya, Sarıalan, Kirazlıyayla ve Karabelen Günübirlik Kullanım Alanları milli parkın yüzde 10’unu oluşturuyor.

İnşa sürecine Haziran 2013’te başlanılan orman köşkleri, koruma ve kullanma dengesi gözetilerek ve milli parkın bütün güzelliklerinden yılın her döneminde faydalanma maksadıyla tesis edildi. Bu kapsamda Çobankaya mevkiinde 23 adet, Sarıalan mevkiinde 52 adet olmak üzere toplam 75 adet orman köşkü ziyaretçilerin kullanımına sunuldu.

Doğal dokuya uygun ve tamamen ahşap olarak inşa edilen 84 metrekare A Tipi, 66 metrekare B tipi ve 52 metrekare de C tipi olmak üzere üç farklı tipi bulunan orman köşkleri ayrıca su, nem ve ısıya karşı tam izolasyonlu, son derece konforlu olarak planlandı.

-ZİYARETÇİLER YORGUNLUKLARINI BU MERKEZDE ATACAK-
Uludağ Milli Parkı’na gelen ziyaretçiler, Uludağ’ın temiz havası ve doğal güzelliklerinden yararlanırken diğer taraftan da tur güzergahlarında yapacakları yürüyüşlerle hem şehir yaşamının stresini atacaklar hem de Uludağ’ın kaynak değerlerinin farkına varmış olacaklar.

Orman köşkleri çamaşır ve bulaşık makinesi, buzdolabı, televizyon gibi ziyaretçilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak eşyaların yanı sıra otantik sedir oturma grubu ile donatılarak misafirlerin dağ ortamında konforlu bir şekilde zaman geçirmeleri için her türlü imkanı sunuyor.

Uludağ Milli Parkı’nda yer alan orman köşkleri 7’den 70’e bütün ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve ziyaretçilerin bütün yorgunluklarını atmalarına olanak sağlayacak.

-TABİATA ZARAR VERİLMEDİ-
Türkiye’nin dört bir yanında milli parklarda şehir ormanlarında, tabiat parklarında ve mesirelik alanlarda vatandaşların daha iyi vakit geçirmeleri için çalıştıklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise “Vatandaşlarımızın tabiatla ve yeşille bütünleşmesi için böyle bir çalışma yaptık. Buraya giden vatandaşlarımız dağ ortamı ile konforu bir arada yaşayacaklar. Ayrıca bu çalışmalarımızı yaparken tabiata uygun malzemeler kullandık ve zarar vermemek için her şeyi düşündük” ifadelerini kullandı.

-HEDEF 2019’DA MİLLİ PARK VE TABİAT PARKLARINA 15 MİLYON ZİYARETÇİ-
Bundan sonra da Bakanlık olarak milli parklara ve tabiat parklarına gerçekleştirdikleri yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirten Eroğlu “Milli parklar ve tabiat parkları, 2014 yılında 13 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Biz, 2019’da vatandaşlarımızın yeşile olan ihtiyacını daha da fazla gidermek için bu sayıyı 15 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.