Oscar ödülleri sahiplerini buldu ve en iyi film ödülü Birdman filmine gitti. Birdman özellikle eleştirmenlerin favorisi idi. Peki Birdman nasıl bir film? Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi bir kara mizah ve dram filmidir. Filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini 21 Gram filiminde de hatırladığımız Alejandro González Iñárritu yapmış. Birdman filminin başrollerinde Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone ve Naomi Watts gibi isimler yer alıyor. Birdman filmi eski ünü geçmiş bir aktörün Tiyatro ile geri dönme çabasını anlatıyor.

Birdman Amerikan Film Enstitüsü dahil bir çok yerden olumlu eleştiri almış ve 2014'ün en iyi filmlerinden biri olarak gösterilmiştir. 7 tane Altın Küre'ye aday gösterilmiştir. Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Müzik dallarında aday gösterilmiş ve En İyi Senaryo ödülünü kazanmıştır. Ayrıca Edward Norton, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve Emma Stone En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında aday gösterilmiştir. Michael Keaton En İyi Aktör ödülünü kazanmıştır.

Oscar'da En İyi Film ödülünü Birdman'in yönetmeni Alejandro G. Inarrutu da  En İyi Yönetmen ödülünü almıştır. Ayrıca Birdman filmi en iyi özgün senaryo dalında da oscar üdülüne layık görüldü.

OSCAR KAZANANLAR


Sinema dünyasının en saygın ödülü olarak görülen Oscar Ödülleri, California eyaletine bağlı Los Angeles kentindeki, Hollywood Kodak Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle, 87. kez sahiplerini buldu.

Sunuculuğunu ünlü oyuncu Neil Patrick Harris'in yaptığı görkemli gecede, En İyi Film ödülünü Birdman, En İyi Yönetmen ödülünü Alejandro G. Inarrutu (Birdman), En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Eddie Redmayne (The Teheory of Everything) En iyi Kadın Oyuncu ödülünü de Julianne Moore (Still Alice) kazandı.



87. Oscar'da ödül alan isimler:

EN İYİ YÖNETMEN: Alejandro G. Inarrutu (Birdman)
EN İYİ ERKEK OYUNCU: Eddie Redmayne (The Theory of Everything)
EN İYİ KADIN OYUNCU: Julianne Moore (Still Alice)
EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU: J.K Simmons (Whiplash)


EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU: Patricia Arquette (Boyhood)
EN İYİ KOSTÜM TASARIMI: The Grand Budapest Hotel
EN İYİ ÖZGÜN SENARYO: Birdman (Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. & Armando Bo)
EN İYİ MAKYAJ VE SAÇ: The Grand Budapest Hotel
YABANCI DİLDEKİ EN İYİ FİLM: IDA (Polonya)
EN İYİ KISA FİLM: The Phone Call (Mat Kirkby, James Lucas)
EN İYİ KISA BELGESEL: Veterans Press 1
EN İYİ BELGESEL: Citizenfour
EN İYİ UYARLAMA SENARYO The Imitation Game (Graham Moore)
EN İYİ ORİJİNAL FİLM MÜZİĞİ: Glory, "Selma" (John Stephens and Lonnie Lynn)
EN İYİ ORİJİNAL ŞARKI: The Grand Budapest Hotel (Alexandre Desplat)
EN İYİ ANİMASYON: Big Hero 6

EN İYİ FİLM BIRDMAN OLDU

Oscar'da "en iyi film" ve "en iyi yönetmen" ödülleri Birdman filmine verildi.