Şenol GEZER/İSTANBUL

İstanbul polisi, Eminönü'nde kaçak canlı hayvan satışı yapan işyerlerine (pet shop) baskın düzenledi. Operasyonda üzerinde "muayene ve kontrolü gösteren" bilezik bulunmayan papağanlara el konuldu.

Renkli operasyonu İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi. Alınan bir ihbarı değerlendiren dedektifler, Afrika ülkeleri ve Hindistan'dan kaçak yollarla getirilen canlı hayvanların Fatih Eminönü'nde satışa sunulduğunu belirledi. Elde edilen bilgiler ışığında harekete geçen görevliler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlileriyle birlikte işyerlerine baskın düzenledi.



ESNAFI ŞAŞIRTAN BASKIN!

Tarihi Mısır Çarşısı'nın yanıbaşında bulunan işyerlerini tepeden tırnağa kontrol eden ekipler, 110 adet değişik ırklarda papağan, 4 adet saka,1 adet saka melezi ve 5 adet Dogo ırkı köpek ele geçirdi. Ummadıkları anda polisleri karşılarında bulan işyeri sahipleri M.D. (33), K.C. (41). M.Y. (32). S.B. (42). M.S. (24), Ö.Ş. (23), N.C. (49), B.B. (27) İ.Ö. (54) ve Y.C. (43) hakkında adli işlem yapıldı. Hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Birbirinden güzel canlı hayvanların ülkemize kaçak yollarla sokulduğu ve Nesli Tehdit Altında Olan Yabani Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşmesi (CİTES) kapsamında yer aldığı belirtildi. CİTES sözleşmesine göre, ithalatı yapılıp satışa çıkarılan canlı hayvanların "muayene ve kontrolü gösterir" bilezik taşıması gerekiyor.

İstanbul'da şafak operasyonu

İstanbul'da şafak operasyonu