Şenol GEZER-SÖZCÜ
IŞİD'in şehirdeki 4 ana hücresi dağıldı, Suriye'ye geçmeye çalışan 32 yabancı yakalandı, DHKP-C'li 2 canlı bomba etkisiz hale getirildi, PKK'nın av tüfeği depoladığı belirlendi. 172 adreste gözaltına alınan 127 kişiden 19'u tutuklandı.

Vatan Caddesi'de canlı bomba alarmı!

Vatan Caddesi'de canlı bomba alarmı!


 

Türkiye'yi üzütüye boğan patlama, 20 Temmuz'da Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana geldi. Kobani'ye geçmek üzere, değişik illerden Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Fedarasyonu (SGDF) üyesi 300 kişilik grup,  Amara Kültür Merkezi'nde (AKM) konakladı. Ertesi gün, basın açıklaması yapıldığı anda AKM'ye giren IŞİD militanı Şeyh Abdurrahman Alagöz, üzerindeki düzeneği ateşledi. Eylemde 32 kişi can verdi, 104 kişi yaralandı.

Düdüklü tencereden bomba çıktı

Düdüklü tencereden bomba çıktı


 

BASKINLARA MİT, DESTEK VERDİ
İşte bu eylemin ardından Türkiye'nin dört bir yanında, terör örgütlerine yönelik dev bir operasyon başlatıldı. Ülke nüfusunun 3'te birinin yaşadığı İstanbul, bir kez daha operasyonların merkezi haline geldi. İstanbul Emniyeti'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerin 20 Temmuz'da başlattığı operasyonlar 24 Temmuz'da son buldu. MİT ve İstanbul Emniyet İstihbarat'tan gelen bilgiler üzere 172 "hedef adrese" giren TEM Özel Tim, 56'sı PKK'lı, 5'i DHKP-C'li, 9'u TKİP'li ve 57'si IŞİD üyesi, biri ölü, toplam 127 şüpheliyi etkisiz hale getirdi.

Gurbetçi işadamının babasına fidye tuzağı

Gurbetçi işadamının babasına fidye tuzağı


 

CANLI BOMBA ÖLDÜRÜLDÜ
Bölücü örgüt PKK miltanlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 56 kişiden 8'i tutuklandı, 7'si Emniyetten, 14'ü Cumhuriyet savcılığından, 19'u ise "Adli Kontrol" hükmüyle serbest kaldı. Örgüt evlerinde yapılan aramalarda 2 av tüfeği, 6 tabanca, çok sayıda mühimmat ve örgütsel kıyafetler ele geçirildi. Operasonların DHKP-C bölümünde ise çatışma çıktı. Canlı bomba olduğu belirlenen kadın militan ölü, erkek militan ise sağ yakalandı.

Kumar yüzünden basılınca polise bakın ne dediler

Kumar yüzünden basılınca polise bakın ne dediler


 

SURİYE'YE GEÇECEKLERDİ
Eş zamanlı baskınlarda en büyük darbeyi ise Suriye'yi kana boğan IŞİD aldı. İstanbul'u merkez haline getirmeye çalışan örgütün "Abdullah Abdullahev", "Güngören Grubu", Halis Bayuncuk" ve "Grup Der" adını taşıyan hücrelerine giren TEM Şube'ye bağlı timler, 57 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 10'u tutuklandı. Suriye'ye geçmeye çalışan 32 yabancı ise "deport" edilmek üzere, ilgili birimlere teslim edildi. Hücrelerde, askeri kamuflajın yanı sıra, baş feneri, hançer, muşta, nunçaka ve jop ele geçirildi.

Canlı bomba olduğu öne sürülen kişi tutuklandı

Canlı bomba olduğu öne sürülen kişi tutuklandı