Diyarbakır'da, trafik kazasıyla ilgili tutanak tutarken silahlı saldırıya uğrayarak şehit edilen Tansu Aydın ve bir polisin yaralandığı olayla ilgili 9'u suça sürüklenen çocuk olmak üzere 17 kişiden, 3'ü çocuk olmak üzere 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

TUTANAK TUTARKEN SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nin Şehitlik Mahallesi'nde geçen hafta perşembe günü, trafik kazasıyla ilgili tutanak tutarken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru 37 yaşındaki Tansu Aydın olayıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 9'u suça sürüklenen çocuk olmak üzere 17 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek bunlardan 3'ü çocuk olmak üzere 4 kişinin çıkarıldığı mahkemede tutuklandığını bildirdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"23/07/2015 tarihinde ilimiz Yenişehir İlçesi Şehitlik semtinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu Tansu Aydın'ın şehit edilmesi ve bir polis memurunun da yaralanması olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız'ca başlatılan 2015/25981 ile 2015/26049 numaralı soruşturmalar kapsamında; Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen suça sürüklenen çocuklar A.Ç., H.K., M.C.B., Y.K., N.E., H.A., H.T., M.P. ve N.A. isimli 9 kişi ile şüpheliler Y.E., M.D., C.E., N.A.. Ö.G- H.Ç., M.K. vc İsimli 8 kişi toplamda 17 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan suça sürüklenen çocuklardan H.A., H.T., M.P. ve N.E., isimli 4 kişi Cumhuriyet Başsavcılığımız'ca alınan ifadelerinin ardından, şüphelilerden C.E., N.A., Ö.G., M.K., M.K. ve H.Ç. isimli 6 kişi Cumhuriyet Başsavcılığımız'ın talimatı ile Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır. Suça sürüklenen çocuklar A.Ç., H.K., M.C.B. vc Y.K., isimli 4 kişi ile şüphelilerden M.D. ve Y.E. İsimli 2 kişi Cumhuriyet Başsavcılığımız'ca alınan ifadelerinin ardından Türk Ceza Kanununun 302/1.82/1-a9. 82/1-a9-35 (Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak kasten adam öldürme, tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs) eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişlerdir. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorguları tamamlanan suça sürüklenen çocuklardan A.Ç., M.C.B. ve Y.K. isimli 3 kişi ile şüphelilerden Y.E. İsimli 1 kişi toplanı 4 kişi Türk Ceza Kununu'nun 302/1,82/1-a9, 82/I-a9-35 (Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak. Tasarlayarak kasten adam öldürme. Tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs) eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiş olup, suça sürüklenen çocuk H.K. isimli 1 kişi ile şüphelilerden M.D., isimli 1 kişi toplam 2 kişi hakkında ise Adli Kontrol Hükümlerinin Uygulanması kararı verilmiştir. Gözaltında bulunan suça sürüklenen çocuklardan 1 kişinin ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam etmektedir."