Foto: Arşiv


Ayla ÖZDEMİR- SÖZCÜ EĞİTİM/ Siyasi gerginlik ve artan terör olaylarıyla karamsarlık yaşadığımız şu günlerde Bilim dünyasından gelen sevindirici bir haber daha günümüzü aydınlattı.

Prof. Dr. Aziz Sancar’ın “Hücrelerin hasar gören DNA’larını nasıl onardığını ve genetik bilgiyi nasıl koruma altına aldığını” buldukları için 2015 Nobel Kimya ödülüne sahip üç bilim insanından biri olmasının ardından gururlandıran bir haber de başarılı astrofizikçi Prof. Dr. Feryal Özel’den geldi.

Özel, karadelikler, nötron yıldızları ve Einstein’ın rölativite teorisi üzerinde çalışıyor. Çalışmaları hem teorik fizik hem de uzay gözlemleri üzerine kurulu.

NÖTRON VE KARADELİKLER’DE ÇIĞIR AÇAN ÇALIŞMALARA ÖDÜL

Dünyanın en önemli birimlerinden biri olan NASA’da çalışan ve çok genç yaşta elde ettiği önemli başarılarla ülkemizin ABD’deki gururu olan Prof. Dr. Feryal Özel, Amerikan Fizik Derneği’nin en büyük onurlarından biriyle ödüllendirildi.

Prof. Dr. Feryal Özel’in, ‘Nötron ve karadelikler konusunda yaptığı çığır açan çalışmaların’dan dolayı bu ödüle layık görüldüğü belirtildi.