Onbir ayın sultanı Ramazan ayının bugün beşinci günü. Üniversite giriş sınavlarının bitmiş ve okulların kapanmış olmasından dolayı şu andan itibaren Ramazan bayramı ile ilgili tatil planları yapılmaya başlandı. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan bayramı hangi günlere denk geliyor? Ramazan Bayramının arefesi 16 Temmuz Perşembe. Ramazan Bayramı 17-18-19 Temmuz Cuma-Cumartesi ve Pazar günlerine denk gelmektedir.

RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar.

Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.