ADANA'da kendini 'polis' olarak tanıtan bir kişi, girdiği evde, 92 yaşındaki Mustafa Ağırdil'i kandırıp açtırdığı kasadaki yaklaşık 200 bin lira para ve 29 Cumhuriyet altınını alıp kaçtı.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde oturan Mustafa Ağırdil, evde yalnız olduğu sırada çalan telefonu açtı. Yaşlı adam, telefondaki kişinin kendisini polis olarak tanıtıp, "Dün gece Adana'da kuyumcu soyuldu. Kuyumcudan yüklü miktarda para ve altın çalındı. Bu çalınan para ve altınların sizde olduğu söyleniyor. Biz bu olayı araştırıyoruz. Sizin yapmadığınızı düşünüyoruz. Ancak sizdeki para ve altınların kuyumcudaki para ve altınlar olup olmadığını kanıtlamak için evinizdeki para ve altınları alıp kontrol etmemiz lazım. Bu gizli bir operasyon en yakınınıza bile söylemeyin" demesi üzerine ev adresini verdi.

Üzerinde polis yeleğine benzer bir yelekle eve gelen şüpheli, yaşlı adama evdeki para kasasını açtırdı. Dolandırıcı, Ağırdil'in yıllardır kasada biriktirdiği 29 Cumhuriyet altını ile 200 bin lira parayı alıp kaçtı. Yaşlı adam daha sonra dolandırıldığını anlayarak oğlu Nuri Ağırdil'i arayıp yardım istedi.

Nuri Ağırdil ihbarı üzerine eve gelen polis çalışma başlattı. Çevredeki binalarda ve işyerlerindeki güvenlik kamerası görüntülerini toplayan ekipler, şüphelinin bulunması için çalışma başlattı.

DHA