Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya uğurlayan Selami Altınok, gazetecilerin sorusu üzerine, plakasız araçlara ilişkin şunları söyledi:



"Plakasız araçlar diye bir şey söz konusu olmamalı diye düşünüyorum. Bize gelen haberlerden sonra 20 civarında araç yakaladık. 20 araçtan 8'i vatandaşlarımızın araçlarıydı. Plaka takmamışlardı. 12 tanesi de polis memurlarımızın şahsi arabalarıydı. Polis arabası değildi. Onlara da hem trafik hem de haklarında disiplin soruşturması başlattık. Herkes hukuka uygun davranmak zorunda. Bu polis de olsa, vatandaş da olsa, uyacak. Vatandaşı hukuka uymaya sevk ederken, bizler de hukuk kuralları çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Yanlış yapan polis memuru da olsa gereğini yapacağız."

ÜZERİNDE BOMBA OLDUĞU SÖYLEYEN UÇAK YOLCUSU

Emniyet Müdürü Altınok, dün THY uçağında üzerinde bomba olduğunu söyleyerek panik yaratan yolcu ile ilgili olarak da, "Adamı aldık. Psikolojik problemleri var sanıyorum. Arkadaşlar sağlık kontrolüne gönderdiler. Raporları gelmedi ama bizi rahatsız edecek bir problemi olduğunu zannetmiyorum. Bütün yolcuları sağlıklı bir şekilde tahliye ettik. Arkadaşlarımız çok kısa, uzun sürmeyen profesyonel bir operasyon yaptı. Asıl gayemiz yolcuların sağlıklarıydı. Onu da gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Gelişmeler sonuçlandıktan sonra size ayrıca bilgi vereceğiz" dedi.