Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda el bombasının patlamasıyla şehit olan 25 yaşındaki Piyade Komando Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Tomuşoğlu, Balıkesir'in İvrindi ilçesi, Sofular mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin bir süre önce anjiyo olan babası Sefer Tomuşoğlu törene ambulansla getirildi.
Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda, dün el bombasının patlamasıyla şehit olan üç askerden biri olan Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Tomuşoğlu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi bugün memleketi Balıkesir'in İvrindi İlçesi, Sofular Mahallesi'ne getirildi. Şehit astsubay için kırsal mahallelerden olan Sofular Meydanı'nda askeri tören düzenlendi. Şehidin bir süre önce Balıkesir Devlet Hastanesi'nde anjiyo olan babası Sefer Tomuşoğlu törene ambulansla getirildi. Acılı baba ambulansın içinde hem başsağlığı dileklerini kabul etti, hem oğlu için dua etti.

Baba Tomuşoğlu'nun, başsağlığı dilemek için resmi üniforması ile ambulansa gelen yeğeni astsubay Ali Tomuşoğlu'na sarılarak "Fatih'im şehit oldu Alim" diye ağlaması yürekleri dağladı. Anne Fadime Tomuşoğlu da oğlunun Türk bayrağına sarılı cenazesi başında ağıtlar yaktı. Acılı anne, "Ah Fatihim, içim yanıyor. Ne zamandır senin yollarına bakıyordum. Babanın ameliyatına gelseydin de seni görseydim" diye gözyaşı döktü. Şehidin eşi Fatma, kardeşi Dilek ve ağabeyi Hüseyin Tomuşoğlu ayakta güçlükle durdu.

5 MİLLETVEKİLİ CENAZEDEYDİ

Şehidin cenaze törenine Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Partili Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Ali Aydınlıoğlu, CHP'li Balıkesir milletvekilleri Mehmet Tüm ve Ahmet Akın, MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da katılarak, ailenin acısına ortak oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere devletin üst düzey yöneticileri cenazeye çelenk gönderdi.

"POLİSİN ASKERİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAYANLAR UTANSIN"

Bir vatandaş Tümgeneral Akyürek'e, "Terörü artık bitirin" diye seslenirken, tabutun başında duran MHP Balıkesir milletvekili İsmail Ok, "Burası siyaset yeri değil ama PKK'lılarla elele tutuşanların gönderilmesi lazım. Polisin, askerin elini kolunu bağlayanlar utansın" diye konuştu.

Cenaze namazını Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari kıldırdı. Cemaat şehide haklarını helal ederken, töreni ambulansın içinden izleyen baba Sefer Tomuşoğlu da oğlu için 'Fatiha' okudu. Şehit Tomuşoğlu cenaze namazının ardından Sofular Mahallesi'ndeki Çamköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. (DHA)