Deniz AYHAN/ANKARA

Amasya’da günlerdir tartışılan, ‘’Selfie çeken şehzade’’ heykelini yapan sanatçı İlke Sayit, SÖZCÜ’ye konuştu ve “Şehzadeler şehrinde şehzadeye selfie çektirdik. Esprili olsun istedik. Şehzade bugün Amasya’ya gelse o de selfie çeker’’ dedi.

Amasya Belediyesi Yeşilırmak kıyısına ‘’Selfie çeken şehzade’’ heykeli yaptırmış ve heykel büyük ilgi görmüştü. Vatandaşlar heykelle birlikte fotoğraf çektirmek için yarışa girerken, şehzadenin önce cep telefonu ardından da kılıcı kırıldı. Polis korumasına alınan heykelin yaratıcısı sanatçı İlke Sayit, heykel için şunları söyledi:

‘’Amasya’da daha önce çok sayıda sanatsal çalışma yaptık. Çok güzel manzarası olan ırmak kenarına yaşayan bir heykel koymayı planladık. Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, vatandaşların manzarayı arkasına alarak selfie çektiğini söyledi. Biz de selfie çeken bir heykel koyacaktık. Ancak başkan “Amasya şehzadeler şehri” deyince şehzadeye selfie yaptıralım dedik. Burada tamamen iyi niyetle yola çıktık. Esprili olsun istedik. Saygısızlık amacı gütmedik. Bir saygısızlık da göremiyorum heykelde’’

Selfie çeken şehzade heykeli telefonsuz kaldı!

Selfie çeken şehzade heykeli telefonsuz kaldı!


‘’ŞEHZADE GELSE SELFİE ÇEKERDİ’’

Heykelin belirli bir şehzade adına yapılmadığını da söyleyen Sayit ‘’Zamanında insanlar güvercinle haberleşiyordu. Şimdi 7’den 70’e herkes selfie yapıyor. O dönemde telefon mu vardı diyorlar, tabii yoktu. Espri orada zaten. Şehzade de bu çağda, burada olsa selfie çekiyor olurdu’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Ben Karadenizliyim. Amasya’yı haberlerde bile görmedim. Ancak günlerdir sürekli Amasya konuşuluyor. O şehre üç dört kişi daha fazla gitse ben mutlu olurum. Bence heykelimiz amacına ulaştı. Heykelin içi tamamen metal. Zarar vermek için emek harcamak gerekiyor. ‘Dokundum, kırıldı’ gibi bir durum söz konusu değil. Bir çaba gösterilmiş. Ben bu kadar ilgi de tepki de beklemiyordum Ancak Türkiye’de heykellere karşı genel bir durum var. Orasına burasına zarar veriyorlar. Yeniden telefon ve kılıç yapıyoruz. Tamiratını yapacağız, kırarlarsa tekrar yapacağız’’

Amasya Belediyesi suç duyurusunda bulundu

Amasya Belediyesi suç duyurusunda bulundu