Şener Özbayraklı ile Fenerbahçe sonunda anlaşma imzaladılar. Fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklamada Şener Özbayraklı ile 4 yıllık anlaşma imzalandığı bildirildi. Peki Şener Özbayraklı kimdir? Fenerbahçe resmi sitesinden Şener Özbayraklı ile yapılan anlaşma ile yapılan açıklama şu şekilde:

Kulübümüz, geçen yıl Bursaspor’da forma giyen oyuncu  Şener Özbayraklı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

1990 doğumlu defans oyuncusu, yeni sezonda sarı lacivertli forma ile mücadele edecek.

Şener Özbayraklı’ya Fenerbahçe’ye hoş geldin diyor, “Çubuklu” ile birlikte nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz.

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş.

ŞENER ÖZBAYRAKLI KİMDİR?


Şener Özbayraklı, 23 Ocak 1990'da Artvin Borçka'da biyoloji öğretmeni bir baba ve ev hanımı bir annenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının işi nedeniyle sürekli kent değiştiren Şener Özbayraklı, futbola 13 yaşında Borçka Gençlerbirliği takımında başladı. Lisansı çıksa da ertesi gün öğretmen olan babasının tayini nedeniyle hiç forma giyemeden Yeni Pelitlispor'a transfer oldu. Üç sezon oynadıktan sonra da Arsinspor'a geçti. Arsinspor'dan Ankaraspor'a, oradan da 2009 yılında Keçiörengücü takımına transfer oldu.

2009-10 sezonu öncesinde bedelsiz olarak Keçiörengücü'ne transfer olan Şener Özbayraklı, ilk maçına 30 Ağustos 2009 tarihinde Ankara Demirspor karşısında çıktı. Şener Özbayraklı sezonu 32 maç ile tamamlarken kulübü ise yoluna aynı ligde devam etti.

Keçiörengücü'ndeki performansıyla dikkat çeken Şener Özbayraklı, 2010-11 sezonu öncesinde ise Ankara'nın bir diğer ekibi Bugsaşspor'a transfer oldu. Bu takımla ilk maçına 29 Ağustos günü Adıyamanspor karşısında çıktı. Sezon boyuncu takımıyla 30 maça çıkan Şener Özbayraklı, sezon sonunda ise Spor Toto 2. Lig Play Off'una katılma hakkı kazandı.

2012-13 sezonu başında takımında kalan Şener Özbayraklı, kulübüyle görüşerek Bursaspor'a gitmek istediğini söyledi. Devre arası transfer döneminde de 750.000 TL bonservis bedeli ile bu takıma transfer oldu ve 3,5 yıllık sözleşme imzaladı. 13 Ocak 2013'te Türkiye Kupası'nda oynanan Sivasspor maçının 2. yarısında oyuna dahil olarak ilk maçına çıktı. Süper Lig'de ise ilk olarak 19 Ocak 2013 günü Kayserispor maçında forma giyen Şener Özbayraklı, "22" numaralı formasıyla 90 dakika sahada kaldı. Kısa sürede takımın değişilmezi olan Şener Özbayraklı, 2 Şubat 2013 günü ise Galatasaray SK karşısında forma giydi ve 90 dakika sahada kaldığı müsabakada 18.dakikada Sebastian Pinto'ya yaptığı asistle tüm dikkatleri üzerine çekti.

Şener Özbayraklı, ilk kez Nisan 2008'de Abdullah Ercan tarafından Umut Sözen, Furkan Özçal, Serdar Aziz, Emirhan Ergün ve Şahin Aygüneş gibi oyuncuların bulunduğu U-18 Milli Takım'a çağırıldı. İlk maçına ise Rusya karşısında 8 Nisan'da çıktı. U-18 takımıyla 2 maça çıkan Şener Özbayraklı, 2013 yılında ise Türkiye A2 takımına çağırıldı. Bu takımda Alparslan Erdem, Ziya Erdal, Aydın Yılmaz, Necip Uysal, Cenk Tosun, Emre Çolak, Tarık Çamdal, Serdar Gürler, Koray Altınay, Soner Aydoğdu ve Özgür Çek gibi isimlerle şans buldu. İlk maçına ise Zeki Onatlı yönetiminde Norveç karşısında çıktı. Daha sonra bu takımla bir de Estonya maçında forma giydi.