Antalya'da 19 Şubat gecesi kız kardeşi Cennet ile dışarı çıkan 23 yaşındaki Hüsne Aslan, erkek arkadaşı Şahin Koçar ile buluşup birlikte alkol aldı. Şahin Koçar'ın eğlenceye tavernada devam etmek istemesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Otomobilin ön koltuğunda oturan Hüsne Aslan ile Şahin Koçar birbirlerini yumruklamaya başlayınca kız otomobilden inmek istedi. Bu sırada Koçar aracın gazına basınca Hüsne Aslan kapısı açık otomobilden yola düştü.

Başı otomobilin tekerleği altında kalan Aslan, hastanede kurtarılamadı. Tutuklanan Koçar hakkında Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması dün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Şahin Koçar ile olayda yaşamını yitiren Hüsne Aslan'ın ağabeyi Deniz Aslan ile her iki tarafın avukatları katıldı.

'ARACIYLA EZDİKTEN SONRA ARKASINA BAKMADAN GİTTİ'

Olay anında Hüsne Aslan'ın yanında bulunan ve sonrasında Osmaniye'ye taşınan 21 yaşındaki Cennet Aslan'ın talimatla alınan ifadesi de duruşmada okundu. Olay günü Şahin Koçar ile bir barda buluştuklarını anlatan Cennet Aslan, ifadesinde şunları anlattı:
"Diğer ablam Elmas bizi telefonla arayıp saatin geç olduğunu söyleyince eve gitmek üzere kalktık. Şahin Koçar bizi evimize bırakabileceğini söyleyince arabasına bindik. Şahin Koçar başka bir tavernaya gitmemiz için ısrar etti. Biz de gidemeyeceğimizi söyledik. Bu yüzden tartıştık. Yolda bir marketin önünde sigara almak için durduk. Şahin kendisine sigara alıp geldi. Bize almadığını görünce ablamla inip marketten sigaramızı aldık, etrafta taksi baktık. Bulamayınca kaldırımda yürümeye başladık. Sonra Şahin yanımıza geldi.

Taksi olmayınca sanığın aracına tekrar bindik. Ben aracın arka koltuğunda ablam ön koltuğundaydı. Bir süre sonra Şahin ablama bağırmaya, vurmaya başladı. Bunun üzerine ben araçtan inip etraftan yardım istedim. Gelen olmadı. Daha sonra aracın ön kapısını açıp ablamı indirmeye çalıştım. Sanık ise bir yandan ablamın saçını çekiyor, vuruyordu. Ablam o esnada ayaklarını araçtan çıkararak inmek istedi. O sırada sanık hala ablamın saçını çekip kafasına vurmaktaydı. Ablam araçtan ineceği sırada sanık aracı hızla hareket ettirdi ve ileriye doğru sürdü. Sanık bunu yaparken bir eli ablamın kafasındaydı. Eliyle saçını ve kafasını tutuyordu. Ablam, başı arabanın içinde, ayakları dışarda bir süre sürüklendi. Daha sonra düştü ve aracın tekerinin altında kaldı. Sanık önce durdu, daha sonra hiç yardım etmeden basıp gitti."

'BİRA KUTUSUYLA KAFAMA VURDU'

Olayın meydana geldiği 19 Şubat gecesi polis merkezinde alınan ifadesinde Hüsne ile değil Cennet ile ilişkisi olduğunu iddia eden Şahin Koçar, mahkemede bu durumdan hiç söz etmedi. Şahin Koçar, Hüsne Aslan ile 2 yıl kadar önce sosyal medya üzerinden tanıştıklarını söyledi. Olay gecesi Hüsne Aslan'ın aracın altında kaldığından haberi olmadığını ileri süren Koçar, şöyle dedi:

"Araçtan inince ben yanlarına yaklaştım. Cennet bana 'Bizi eve bırakabilir misin' dedi. Ben de 'Bırakırım' dedim. Cennet ablasını aracın önüne bindirdi, kendisi de arkaya geçti. Bu sırada Hüsne'nin gözlüğü düşüyor gibiydi. Yüzünden gözlüğünü alınca teneke bira kutusuyla kafama vurdu. Aynı zamanda tırnaklamaya başladı. Bu esnada Cennet de 'Polis' diye bağırıyordu. Hüsne araçtaki parfüm şişeleri gibi materyalleri bana fırlattı. Cennet arabadan inmişti. Hüsne de dışarıdaydı. Daha sonra ben eve gittim. Gece yarısı gelen polisler bana bir kaza yaptığımı söyledi. Ben de trafik kazası yapmadığımı söyledim. Daha sonra hastanede Hüsne'nin vefat ettiğini öğrendim."

GÖRGÜ TANIĞI: EZDİ, DURMAYIP YOLUNA DEVAM ETTİ

Koçar'ın avukatı Mehmet Ali Yıldırım ise olayın tamamen bir trafik kazası olduğunu iddia etti. Hüsne Aslan'ın ağabeyi Deniz Aslan ise sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Olayın görgü tanığı Selahattin Tıraş ise büfeden alışveriş yapan Cennet ve Hüsne Aslan kardeşlerin alkollü olduğunu ve yalpalayarak yürüdüklerini belirterek şunları anlattı:

"Ön koltukta oturan kadınla sürücü arasında tartışma ve darp vardı. Karşılıklı birbirlerine vuruyorlardı. Sonra araç hareket etti. Aracın sağ ön kapısı açıktı. Sürücüyle tartışan kadının ayakları dışarda, vücudunun yarısı aracın içindeydi. Aracın hareket etmesi üzerine kadın yere düştü. Aracın sağ arka tekerleği kadının kafasının üzerinden geçti. Araç durmayıp yoluna devam etti" diye konuştu. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı diğer tanıkların dinlenmesi için erteledi.

DHA