Beklenen yağış 18.00 sıralarında başlarken, kent genelinde trafik durma noktasına geldi.

Aprona yıldırım düştü: 2 yaralı

Aprona yıldırım düştü: 2 yaralı


İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ
İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan ve saat 18.00 sıralarında şiddetini artıran sağanak yağış etkili oluyor. Beyazıt bölgesinde yarım saat içinde metrekareye 6 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle bazı vatandaşlar metro ve otobüs duraklarına sığındı. Bazıları ise başlarına poşet geçirerek yağmurdan korunmaya çalıştı. Fatih Vatan Caddesi üzerinde bir kadın yağmurun altında bebek arabasındaki çocuğuyla yolun karşısına geçerken zor anlar yaşadı. Yağış Taksim ve civarında da etkili oldu.



Yarım saatte 6 kilogram yağış

Yarım saatte 6 kilogram yağış


YILDIRIMIN DÜŞTÜĞÜ AN...
İstanbul'u akşam saatlerinde etkisi altına alan yoğun ve etkili yağış sırasında yıldırım düşmesi olayları da yaşandı. Ataköy ve çevresinde gözlenen yıldırımın düştüğü anlardan biri fotoğraf karelerine de yansıdı.

Hava Harp Okulu yakınındaki araziye o yıldırımlardan birinin düştüğü sırada Dr. Ender Gökçebay da fotoğraf makinasının deklanşörüne basıyordu. Art arda çektiği fotoğraf karelerinde, geniş ve parlak ışık, sonrasında o ışığın yerle temas ettiği noktadan yükselen alevler görülüyor.

Kasırga gibi esti!

Kasırga gibi esti!


 





METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "İstanbul radarından alınan görüntüler ve yapılan son değerlendirmelere göre, akşam saatlerinde (16:00 -24:00) İstanbul Avrupa yakasında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın zamanla etkisini artırarak il genelinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilmişti.

Şiddetli yağış trafiği kilitledi!

Şiddetli yağış trafiği kilitledi!


 

İBB'DEN UYARI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi de akşam saatlerinde kenti etkisi altına alması beklenen şiddetli yağış konusunda vatandaşları uyarmıştı.

Belediyeden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre İstanbul bu akşam saatlerinden itibaren yaz yağmurlarının etkisi altına giriyor. Yağışların önce Avrupa yakasında, gök gürültülü, sağanak ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Şiddetli yağış kısa sürede içinde tüm İstanbul'da etkili olacak. Yağmurun 15-20 dakikalık aralıklarla metrekareye ortalama 18-27 kg yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Yaz yağmurların ani yağması nedeniyle bazı bölgelerde göllenme ve trafikte aksamalara neden olabilir. Meteorolojik ihbar doğrultusunda, AKOM, İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri hazır bekletiliyor."

İstanbul'da yağış? Bu hafta İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

İstanbul'da yağış? Bu hafta İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?


 



TRAFİK KİLİT
Meteoroloji ve İBB'nin uyarıda bulunduğu kuvvetli yağış 18.00 sıralarında başlarken, İstanbul'da trafik çilesi de gecikmedi. Kent genelinde trafik durma noktasına geldi.

İstanbul'da ikinci 'kuvvetli yağış' uyarısı

İstanbul'da ikinci 'kuvvetli yağış' uyarısı


Beyazıt bölgesinde yarım saat içinde metrekareye 6 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle bazı vatandaşlar metro ve otobüs duraklarına sığındı. Bazıları ise başlarına poşet geçirerek yağmurdan korunmaya çalıştı. Fatih Vatan Caddesi üzerinde bir kadın yağmurun altında bebek arabasındaki çocuğuyla yolun karşısına geçerken zor anlar yaşadı.
Yağış Taksim ve civarında da etkili oldu.

ÜSKÜDAR'DA BU KEZ KORKULAN OLMADI
İstanbul'da akşam saatlerinde bastıran şiddetli sağanak özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olurken, Anadolu Yakası fazla etkilenmedi.

Üsküdar ve Kadıköy'de sağanak görülürken, Kartal, Maltepe ve Pendik'e yağış düşmedi.
Her şiddetli yağışta deniz ile karanın buluştuğu görüntülerin yaşandığı Üsküdar'da bu kez korkulan olmadı. Yaklaşık 10 dakika yağan şiddetli sağanakta herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

BÜYÜKÇEKMECE'DE ŞİDDETLİ FIRTINA AĞAÇLARI DEVİRDİ; ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ
İstanbul'da akşam saatlerinde kendini gösteren gökgürültülü sağanak yağış, özellikle kentin Avrupa Yakası'nda etkili olurken, Büyükçekmece'de kasırgayı andıran görüntüler yaşandı. Şiddetli fırtına ağaçları devirdi, araçlar zarar gördü.
O anlar, bir vatandaş tarafından evinin penceresinden cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

YILDIRIM DÜŞME ANI
İstanbul'u akşam saatlerinde etkisi altına alan yoğun ve etkili yağış sırasında yıldırım düşmesi olayları da yaşandı.
Ataköy ve çevresinde gözlenen yıldırımın düştüğü anlardan biri fotoğraf karelerine de yansıdı. Hava Harp Okulu yakınındaki araziye o yıldırımlardan birinin düştüğü sırada Dr. Ender Gökçebay da fotoğraf makinasının deklanşörüne basıyordu. Art arda çektiği fotoğraf karelerinde, geniş ve parlak ışık, sonrasında o ışığın yerle temas ettiği noktadan yükselen alevler görülüyor.

YILDIRIM SONRASI YANGIN
İstanbul'u akşam saatlerinde etkisi altına alan yoğun ve etkili yağış sırasında Ataköy'e düşen yıldırımın yol açtığı yangın kameralar tarafından görüntülendi.
Ataköy Konakları'nda oturan 16 yaşındaki Batuhan Abdullahoğlu, 5. Kısım yakınındaki araziye yıldırım düştükten sonra çıkan yangını evlerinin balkonundan görüntüledi. Yıldırımın düştüğü noktadan yükselen alevler Batuhan'ın objektifine de yansıdı.

APRONA YILDIRIM DÜŞTÜ: 2 YARALI
İstanbul'u akşam saatlerinde etkisi altına alan sağanak yağış Atatürk Havalimanı'nda da etkili oldu. Apronda görevli 2 personelin yakınına yıldırım düştü. 2 görevli de hafif şekilde yaralandı.
Saat 18.00 sıralarında etkisini iyice artıran gökgürültülü sağanak yağış hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Pilotlar, Atatürk Havalimanı etrafındaki elektrik yüklü bulutlara yakalanmamak için piste yanaşmayınca, uçaklar uzun süre havada tur attı. Bazı uçaklar ise başka havalimanlarına yönlendirildi. Park halindeki iki uçağa yıldırım isabet ederken, bu uçakların altında çalışan 2 işçi de hafif şekilde yaralandı.

APRONDA İKİ İŞÇİNİN YAKININA YILDIRIM DÜŞTÜ
Uçakların iniş pisti değiştirilirken, pilotlar ve hava trafiğini düzenleyen kontrolörler yoğun çaba harcadı. Bu sırada, Atatürk Havalimanı apronunda Çelebi yer hizmetinde görevli Kadir Fidancı ve Emre Karadeniz adlı iki uçak görevlisi, Asiana Hava Yolları ve Suudi Arabistan uçaklarının kalkışları için hazırlık yaparken, yakınlarına yıldırım düştü. "Asiana" uçağının altında bulunan ve kafasında kulaklık takılı olan Emre Karadeniz yıldırımdan etkilendi. 2 işçi de tedavi altına alındı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu ifade öğrenilirken, yıldırımın çarptığı Emre Karadeniz "Kulaklıktan geçti. Kendimi iyi hissediyorum" dedi.