İZMİR SELE TESLİM OLDU

Öğleden sonra gök gürültüsünün ardından başlayan yağış, bazı yerlerde doluya dönüştü. Kent merkezinde yağışa hazırlıksız yakalanan İzmirliler zon anlar yaşadı. Yağmur suyu kanallarının tıkandığı bölgelerde İtfaiye Müdürlüğü pompaları devreye soktu. Bornova Işıkkent ve Konak Boğaziçi'nde ise bu basan iki ev itfaiye tarafından boşaltıldı. Alsancak'ta esnaf işyerlerine su girmemesi için fırçalarla suyu logar ve yağmur suyu kanallarına yönlendirmeye çalıştı. Şemsiye satıcıları durumdan yararlandı. Yağmur altında zor durumda kalan vatandaşlara şemsiye sattı. Şemsiye almayanlar ise ıslanmamamak için başlarına poşet geçirdi.



Çamdibi Kamil Tunca Bulvarı'nda, yağan yağmurdan dolayı bazı dükkanları su bastı. Esnaf, çek çek ve süpürgelerle dükkan içerisindeki suları boşaltıp, yollarda tıkanan rögarları açtı. Vatandaşlar göle dönen caddenin karşısına geçmekte zorlandı.

AVM'NİN DEPO ÇATISI ÇÖKTÜ

Sağanağın şirddetlendiği saatlerde Çiğli bölgesinde fırtınanın hızı 75 kilometreyi buldu. Çiğli'de İzmir'in en büyük AVM'lerinden birinin depo bölümünün çatısı fırtına ve sağanağın arttığı sırada büyük bir gürültüyle çöktü. Bu sırada panik yaşandı. Korkuyla kaçmaya çalışan iki kişi düşerek hafif yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi gönderildi. AVM'nin alışveriş yapılan bölümündeki İzmirliler de büyük korku yaşadı. İtfaiye ve belediye ekipleri çöken çatıyı kaldırıp altına baktı ve kimsenin bulunmadığını görünce rahat bir nefes aldı.



ÜZERİNE YILDIRIM DÜŞTÜ
Turgutlu'nun Çepnidere Mahallesi'nden 17'si kadın toplam 21 tarım işçisi, bugün sulama ve bağ aralama işi için Kemalpaşa ilçesi Halilbeyli Mahallesi'ndeki bir üzüm bağına gitti. Bağda çalışan işçiler, saat 14.00 sıralarında aniden sağanak yağmur bastırması üzerine çalışmaya ara vermek için tarladan çıkacağı sırada yıldırım düştü.

Arkadaşlarından biraz ileride olan işçilerden evli, iki çocuk babası İsmail Yıldırım ağır yaralandı. Diğer işçilerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alarak hastaneye akın eden Yıldırım'ın yakınları sinir krizi geçirdi.

BOĞAZ'DA GÖKKUŞAĞI

İstanbul'da akşam saatlerinde kısa süreliğine yağan yağmurun ardından boğazda gökkuşağı oluştu. Gökkuşağı kısa sürede kayboldu.



AFYONKARAHİSAR'DA YÜRÜMEK BİLE İMKANSIZ

Afyonkarahisar'da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur nedeniyle yollar göle dönerken, vatandaşlar sokakta yürümekte zorlandı.

Afyonkarahisar'da saat 07.00 sıralarında gök gürültülü sağanak yağmur başladı. Yaklaşık yarım saat süren yağış yüzünden kent içi ulaşımda aksamalar meydana geldi. Vatandaşlar göle dönen yollardan karşıya geçmekte zorlanırken, araçların sıçrattığı su yüzünden de kaldırımda yürüyemedi.



Yağış nedeniyle bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşandı. Çalışmayan sinyalizasyon sistemi nedeniyle de trafikte aksamalar oldu. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ekipler önlem aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yağışlı havanın Afyonkarahisar ve çevresinde 2 gün daha etkili olması bekleniyor. Aralıklarla görülecek şiddetli yağışın su baskını ve sele neden olabileceği uyarısı yapıldı.

ANTALYA'DA YAZ YAĞMURU

Antalya merkez ve bazı ilçelerinde etkili olan yağmur, saat 12.30 sıralarında başladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün dün yaptığı uyarıya rağmen yaklaşık 1.5 saat etkili olan yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve tatilciler zor durumda kaldı. Yağmura yakalananlar ıslanmamak için otobüs durakları ile işyerlerine sığınmaya çalıştı. Şort ve terliklerle yağmura yakalananlar, cadde ve sokaklardaki su birikintilerinde yürümekte güçlük çekti.



Şiddetli yağmur araç trafiğini de olumsuz etkiledi. Özellikle kent merkezindeki ana arterlerde ve yollarda yağmur nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Sürücülere zor anlar yaşatan yağmur, saat 14.00 sıralarında şiddetini azaltarak durdu.

UŞAK'TA HAYAT FELÇ OLDU

Uşak'ta bastıran sağanak yağmur, cadde ve sokakları dereye döndürürken, çok sayıda ev ve işyerini su bastı. 1 saat aralıksız devam eden sağanak ardından, İzmir- Ankara, Uşak-Eşme karayolları ulaşıma kapandı, çok sayıda araç yolda kaldı. Şehir merkezinde yolun çökmesi sonucu bir cip çukurda asılı kaldı.



Meteorolojinin Cuma günü yaptığı uyarı ardından beklenen sağanak yağmur, bugün saat 13.00 sıralarında başladı. Yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmur, İzmir-Ankara ve Uşak- Eşme Karayolları ile Orhan Dengiz Bulvarı, Zübeyde Hanım, Hakkı Yağcı ve İsmetpaşa Caddeleri'ni suyla doldurdu. Araçlar ve yayalar yolda ilerlemekte güçlük çekti, zemin kattaki çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Tıkanan rögar kapakları açılarak suyun akışı sağlandı. Belediye ekipleri yağmur sularını tahliye etti. İzmir-Ankara Karayolu, Karayolları ve itfaiye ekiplerinin yağmur ardından 1 saat süren çalışması sonucu tekrar ulaşıma açılabildi. Belediye ekipleri, yayaları suyla dolu yolda sırtlarına ve kucaklarına alarak yolun karşısına geçirdi.


Kemalöz Mahallesi Şeref Caddesi'nden İzmir Karayolu'na dönüş yapmak isteyen Haydar Kırıcı yönetimindeki 64 NL 088 plakalı cipin tekeri, sel sularının yolda neden olduğu çukura düştü. Cip, belediye ekipleri tarafından çekici yardımıyla kurtarıldı. Altyapının kötü olmasına tepki gösteren Kırıcı, "Bu yolu böyle yapanlardan hesap sormak lazım. Allah'a şükürler olsun daha büyük bir çukur açılmadı. Allah korudu" dedi. Uşak-Eşme karayolunda içinde yolcularıyla mahsur kalan midibüslerde belediyeye ait kepçe ve dozerle çekilerek kurtarıldı. Yağmur suyunun çekilmesiyle kentte hayat normale döndü.

MANİSA'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Yunusemre ilçesinde öğleden sonra başlayan gök gürültülü sağanak,
Horozköy bölgesi Cumhuriyet, Fevzi Çakmak, Atatürk, Güzelyurt Mahallelerinde
etkili oldu.



Bölgede 100'e yakın ev ve işyeri su altında kaldı. Yollarda biriken yağmur suları ise yayalar ile araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Evleri ve işyerleri su altında kalan vatandaşlar kendi çabalarıyla tahliye etmeye çalıştı. Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri su altında kalan yerlerde tahliye çalışması yaptı.